Uite cum te organizezi cu 10 zile înainte de Paşte!

Ultima actualizare:

Joi - 5 aprilie- Fă curăţenie generală în casă!

Curăţenia generală îţi ia foarte mult timp, aşa că nu mai pierde vremea!

Camerele, bucătăria, baia, holurile, debaralele, balconul şi cămara trebuie aspirate, aerisite şi curăţate foarte bine. Nu uita că şi aparatura electrocasnică trebuie să strălucească de curăţenie.

Acum este momentul să cureţi frigiderul, aragazul şi cuptorul, să cureţi cu atenţie prin locuri înguste sau foarte strâmte pe care le eviţi de obicei.

Vineri - 6 aprilie- Curăţă covorul!

În această zi, pentru că tot te-ai ocupat cu curăţenia generală, trebuie să ai grijă şi de covoare. Chiar dacă le-ai aspirat înainte, poţi să le scoţi pe bătătorul din faţa blocului, să le scuturi de praf, să le speli şi să le aeriseşti sau poţi să le duci la o curăţătorie chimică.

Sâmbătă -7 aprilie- Fă primele cumpărături!

În perioada sărbătorilor, preţurile alimentelor tind să se modifice şi să crească. Cumpără din timp produse pe care le vei folosi la prepararea mâncărurilor şi care rezistă în timp: condimente, vopsea de ouă, ulei, zahăr, făină, orez, mălai, pastă de tomate, conserve de murături.

Duminică - 8 aprilie- Stabileşte meniul pentru Paşte!

Ce preparate culinare vei găti? Gândeşte-te ce anume doreşti să găteşti pentru masa de Paşte. Consultă-te cu familia sau cu invitaţii care vor veni în vizită în acele zile.

Stabileşte un meniu în aşa fel încât să ajungă pentru câteva zile unui număr mai mare de persoane (în ideea în care vei avea la masă invitaţi, este evident că vei găti mai mult decât de obicei).

Apoi, după ce ai stabilit ce mâncăruri vei prepara, cumpără cu atenţie ingredientele necesare în cantităţi suficiente. Dacă vei cumpăra mai mult, vei fi nevoit să arunci multe dintre ele.

Luni - 9 aprilie- Caută în magazin carne de miel!

Carnea de miel poate fi tranşată şi depozitată în congelator.

Nu-ţi face probleme, nu se va strica dacă va fi păstrată în condiţii optime (la minus 18 grade în congelator).

Tot acum poţi cumpăra şi alte sortimente de carne: pui, curcan, vită.

Atenţie la peşte! Este recomandat ca acesta să fie consumat imediat după ce a fost cumpărat.

Marţi - 10 aprilie- Cumpără ouăle pentru vopsit!

Ouăle au un termen de valabilitate mai îndelungat faţă de alte produse precum legumele sau fructele.

În această săptămână, ar fi bine să-ţi faci stocul, fie că alegi ouă proaspete sau deja fierte şi vopsite din supermarket.

O regulă de care trebuie să ţii cont este modul de depozitare în frigider.

Nu ţine ouăle în stativele speciale aflate pe uşă pentru a le feri de căldura care pătrunde din exterior atunci când deschizi frigiderul.

Miercuri - 11 aprilie- Alege cadourile pentru cei dragi!

Acum trebuie să avem grijă să cumpărăm cadourile pentru cei dragi, pentru familie, copii, rude şi prieteni. În această zi, ar trebui să dăm o raită prin magazine pentru a ne pregăti de Iepuraş.

Caută cadouri cât mai practice, cât mai utile. De asemenea, nu cumpăra ce-ţi doreşti tu, ci ţine cont de dorinţele celor pe care vrei să-i surprinzi cât mai  plăcut.

În cazul în care în ziua de Paşte pleci în vizită, este recomandat să cumperi pentru gazdă obiecte de decoraţiuni interioare. Alege o vază din ceramică în culori vii sau obiecte pentru decorarea mesei.

Joi - 12 aprilie- Vopseşte ouăle şi coace cozonacii!

Joia este ziua în care trebuie să coci cozonacii, pasca şi să vopseşti ouăle.

Nu ar trebui să fie mare bătaie de cap deoarece ai cumpărat deja toate ingredientele necesare.

Vineri - 13 aprilie- Spală perdelele şi geamurile!

Să ne întoarcem la curăţenie! Ce-ar mai fi de făcut? Să spălam geamurile, perdelele şi jaluzelele. Această activitate trebuie făcută în ultimele zile înaintea sărbătorilor.

Foloseşte produse de curăţat pe care le ai deja în cămară precum oţet alb, spirt, bicarbonat sau cumpără câteva produse din magazin.

Sâmbătă - 14 aprilie- Prepară friptura şi borşul de miel!

Pentru ca mâncarea preparată pentru masa festivă de Paşte să fie cât mai proaspătă, ea trebuie gătită cât mai târziu cu putinţă.

Sâmbătă poţi găti ciorba de miel, dar şi fripturile. Cu cât preparatele sunt gătite mai târziu, cu atât ele îşi vor păstra prospeţimea pe parcursul celor trei zile de Paşte.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Prințesa Caroline și Pierre Casiraghi cu soția Beatrice Borromeo, doliu în familia Casiraghi de la Monaco   Profimedia jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
georgescu iohannis foto EPA + FB jpg
1280px Podul de la Cernavodă distrus în 1916 jpg
poligon explozie jpg
ucraina png
Schengen shutterstock 9 jpg
lidl jpg
profi1 jpeg
cna consiliul national al audiovizualului Foto Facebook jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net