UMAN SAU REAL? Uite ce materii vei studia la liceu, în funcţie de profil

CLIIMA20120327 0093 1 jpeg
În România, funcţionează legal 112 universităţi, cu mii de facultăţi

Elevii de liceu, fie că sunt în clasa a IX-a, fie în clasa a X-a, vor avea 32 de ore pe săptămână. De asemenea, vor fi două ore de Educaţie fizică şi una de Dirigenţie, indiferent de profilul ales, potrivit admitereliceu.ro.

În primii doi ani de liceu, repartizare orelor pe materii va fi egală, în cazul profilelor Matematică-informatică şi Ştiinţele naturii.

Prin urmare, elevii de la Matematică-informatică şi cei de la Ştiinţele naturii vor avea săptămânal 4 de Matematică, 3 de Fizică, 2 de Chimie, 2 de Biologie, 1 de Informatică, 2 de Tehnologia informaţiei şi comunicării, 4 de Limba română, 4 de limbi străine moderne, 1 de Istorie, 1 de Geografie, 1 de Religie, 1 din aria socio-umană şi 2 de arte - Muzică, Desen).

În clasele a IX-a şi a X-a, la profilele Filologie şi Ştiinţe sociale, elevii vor avea: 4 ore de Limba română, 1 de Latină, 6 de limbi străine moderne, 2 de Istorie, 2 de Geografie, 2 de socio-umane, 1 de Religie sau Istoria religiilor, 2 de arte - Muzică, D, 2 de Matematică, 2 de Fizică, 1 de Chimie, 1 de Biologie şi 2 de TIC.

În clasele a XI-a şi a XII-a, la profilul Matematică-informatică, numărul de ore de Limba română va scădea cu o oră, la fel se va întâmpla şi cu Biologia şi Chimia, iar artele şi TIC dispar complet din orar, potrivit rtv.net. În schimb va creşte numărul de ore de Informatică (la 4 pe săptămână) şi apare un număr de 4 până la 6 ore de curriculum la decizia şcolii, care va fi cel mai probabil îndreptat spre opţionale pe zona de Real.

În cazul profilului Ştiinţele naturii, numărul de ore de Chimie şi Biologie se păstrează în clasele XI-XII, ba chiar va creşte dacă luăm în considerare că cele 4-6 ore de curriculum la decizia şcolii vor viza şi aceste materii. Dispar complet din orar artele şi TIC, iar numărul de ore de Limba română şi Matematică scădea cu o oră.

La Filologie, în ultimii doi ani de liceu, vor fi 20 de ore de Uman pe săptămână, fără opţionale. Apare o materie nouă: Literatura universală. Se va păstra o oră de Educaţie artistică pe săptămână, în timp ce Matematica şi Informatica dispar complet. Va fi o singură oră de ştiinţe şi una de TIC.

La Ştiinţe sociale, nu se va face Literatură universală, însă, se va mări numărul de ore de Istorie şi se vor face studii sociale. Vor fi 2 ore de Matematica pe săptămână şi 2 de TIC. Celelalte materii de real sunt însă complet absente.

În ultimii doi ani de liceu, la toate cele patru profile, programa prevede doar o oră de Educaţie fizică pe săptămână.

FotoJet jpg
FotoJet (4) jpg
David Popovici, EPA jpg
FotoJet (1) jpg
Dorian Popa
sotie cumpanasu jpg
cristina rus accident 2 JPG
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Bani - lei - plata rata - facturi FOTO Shutterstock
calendar ortodox 2021 18 august flor si lavru ermil serapion si polien manastirea sucevita jpeg
pensionari jpeg
catedrala 3 jpg
FotoJet jpg
Şoferi care circulă pe banda de urgenţă a autostrăzilor Foto colaj capturi video