Un bărbat din Iaşi, obligat în instanță să-i ceară scuze pe Facebook, fostei soţii

6 decembrie 2021
image
foto: Pixabay

Un bărbat din Iași și-a denigrat și umilit fosta soție, pe Facebook, și tot acolo a fost obligat de instanță să își prezinte scuzele. Pe lângă asta, trebuie să îi plătească femeii și suma de 1.000 de euro daune morale.

În urmă cu trei ani, Angelica şi Constantin C. se aflau în divorţ. În noiembrie 2018, femeia a fost înştiinţată de operatorul de telefonie mobilă că numărul de telefon pe care-l folosea a fost trecut de pe cartelă prepay, pe abonament, la solicitarea soțului ei, scrie Adevărul.ro. Calvarul de acum încolo avea să înceapă pentru femeie, care nu a mai avut acces la numărul de telefon. Mai mult, ea și-a pierdut controlul și asupra conturilor sale de Facebook și Whatsapp, acestea fiind preluate și verificate de către fostul ei soț.

Mai mult, bărbatul a început să trimită fotografii şi filme indecente în numele ei, cu intenţia de a o denigra şi de a o prezenta ca pe o femeie de moravuri uşoare. A aflat toate acestea de la rudele şi apropiaţii care o întrebau de ce postează astfel de lucruri, scrie Adevărul, care citează Ziarul de Iași.

Judecătorii au ajuns la concluzia că femeia nu a mințit

Femeia a cerut instanţei ca fostul soț să fie obligat să înceteze "încălcarea drepturilor sale la onoare, demnitate, imagine şi viaţă privată" și să îi plătească daune morale de 100.000 de euro şi 1 euro daune materiale. În faţa Tribunalului Iași, bărbatul a negat comiterea faptelor de care îl acuza fosta soţie, recunoscând doar trecerea numărului de telefon de pe cartelă pe abonament. 

Expertiza dispusă de instanţă nu a putut stabili cu certitudine că fostul soţ a fost cel care a trimis mesajele denigratoare, întrucât datele referitoare la locul de unde sunt trimise acestea sunt stocate doar timp de şase luni. Din declaraţiile martorilor, judecătorii au ajuns totuşi la concluzia că faptele prezentate de femeie sunt exacte, singura persoană care ar fi avut interesul şi posibilitatea de a-i folosi numărul de telefon fiind fostul său soţ.

Citește finalul poveștii pe www.adevarul.ro

florin calinescu png
Mădălina Ghenea, ca o divă autentică jpg
BeFunky collage (16) jpg
BeFunky collage (17) jpg
laurentiu reghecampf corina caciuc png
anamaria prodan png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
calendar ortodox 2021 20 mai sf mc talaleu png
calea victoriei zone de promenada jpeg
incarcare iphone jpeg
shurubel
image png
aplicatii de programare jpg