Un curier român „inventiv” a comis un jaf de zile mari în Belgia. Cum a reușit să fure 50.000 de euro

Un român, în vârstă de 28 de ani, angajat în Belgia la o companie de curierat, este suspectat că a furat telefoanele mobile pe care trebuia să le livreze. Se presupune că a sustras smartphone-uri în valoare totală de 48.000 de euro.

Românul a furat toate telefoanele pe care le avea de livrat / foto: pixabay
Românul a furat toate telefoanele pe care le avea de livrat / foto: pixabay

Tânărul român, în vârstă de 28 de ani, angajat ca șofer curier în Zaventem, a fost adus în fața instanței penale din Mechelen sub suspiciunea că a furat o serie de telefoane mobile de lux. Procurorii au cerut o pedeapsă de doi ani de închisoare în cazul său.

„Între decembrie 2020 și aprilie 2021, au dispărut 71 de telefoane mobile scumpe de la firma de curierat la care lucra I.S., în valoare totală de 48.000 de euro. Aceste smartphone-uri erau extrase din coletele destinate Proximus.

În urma unei anchete interne, s-a constatat că furturile aveau loc întotdeauna în zilele de joi și că pachetele vizate erau mereu transportate de același curier", a explicat procurorul, conform publicației Nieuwsblad.

Curierul român a negat, evident, toate acuzațiile

Românul ar fi sustras telefoanele mobile în timpul traseului dintre depozit și destinatar. Desigur, el a negat acuzațiile de furt, însă asupra sa au fost găsite un telefon iPhone 12 și 700 de euro în numerar. S-a constatat că smartphone-ul era unul dintre dispozitivele furate.

Avocatul său a încercat să arate că există îndoieli cu privire la implicarea sa în furturi, mai ales că în urma unei percheziții la domiciliul său nu au fost găsite telefoane mobile.

Deși tânărul a fost asistat de un traducător de limba franceză, acest lucru s-a dovedit insuficient, deoarece limba română este limba sa maternă. Drept urmare, instanța a decis să amâne cazul până săptămâna viitoare, când va fi prezent un traducător român.

Săptămana trecută, un alt român s-a făcut cunoscut în Europa

Un individ român din Italia a fost surprins achiziționând produse bio în valoare de 10.000 de euro folosind bani falsi la automatele de vending, perturbând operațiile normale și afectând experiența de cumpărături a altor clienți.

Bărbatul, în vârstă de 55 de ani, a fost prins în flagrant de către carabinieri în timp ce făcea cumpărături la automatele de vending destinate produselor bio.

Se pare că individul folosea monede euro care nu mai erau în circulație și urmau să fie retrase și topite. Prejudiciul estimat a fost de aproximativ 10.000 de euro.

Această situație a fost adusă la cunoștința autorităților în urma unei percheziții la domiciliul bărbatului, autorizată de Procuratura din Bologna, după ce un agricultor local a raportat deteriorarea automatelor din acea zonă.

Aceste automate furnizau produse precum lapte, iaurt, ouă și brânzeturi, pe care agricultorul le folosea pentru a-și promova propriile produse.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
alergii  jpg
protest INQUAM Photos  jpg
khamenei alegeri tw1 jpg
florentina jpg
Magazin FOTO  Unsplash jpg
bucharest jpg
ploaie  foto   Shutterstock jpg
edesia ro 202207 miedul bautura straveche din miere de albine 02 1024x684 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net