Un milionar român din topul Forbes a rămas fără seif. I-a fost furat cu o trotinetă

Ultima actualizare:

    Patru persoane au fost puse sub învinuire într-un dosar legat de furtul unui seif din biroul milionarului orădean Sergiu TurcuFoto: Shutterstock
Patru persoane au fost puse sub învinuire într-un dosar legat de furtul unui seif din biroul milionarului orădean Sergiu TurcuFoto: Shutterstock

Patru persoane au fost puse sub învinuire la sfârşitul săptămânii trecute într-un dosar al procurorilor orădeni care priveşte furtul unui seif cu o uriaşă sumă de bani din biroul milionarului orădean Sergiu Turcu, patronul companiei de termopane Madrugada.

Spargerea s-a produs în 18 decembrie 2020. Mai multe persoane, cu cagule trase pe faţă şi cu mâinile protejate cu mănuşi, au reuşit să intre în clădirea înţesată de camera de supraveghere, păzită cu firmă specializată şi în care accesul se face doar cu cartelă.

Potrivit surselor, a fost vorba despre cel puţin cinci persoane, care au acţionat la pont şi care au mers direct în biroul proprietarului companiei, Sergiu Turcu, un om de afaceri cunoscut, inclus în 2017 în Top Forbes cei mai bogaţi români pe locul 143, cu o avere estimată la 38-40 milioane euro. Aici, hoţii au scos seiful din dulapul în care era mascat, iar pentru că era mare, l-au urcat pe o trotinetă găsită în clădire, cu care apoi l-au scos din clădire până la locul în care au fost aşteptaţi de două maşini, un autoturism şi o autoutilitară. În seif erau cel puţin 400.000 euro în lei, valută, lingouri de aur, dar şi un ceas Cartier de 10.000 euro.

Ancheta a durat cinci luni

Vreme de aproape 5 luni, ancheta s-a desfăşurat într-o discreţie totală. Până săptămâna trecută când, în decursul a două zile, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale Bihor, coordonaţi de procurorul de caz, au ridicat trei persoane care au fost duse la audieri şi reţinute pentru câte 24 de ore. 

 Doi sunt orădeni: Sebastian Ivan, un orădean în vârstă de 38 ani, patronul unei firme de amenajări interioare, şi finul său de cununie, Cosmin Făt, 36 ani, managerul unei firme de pază şi protecţie din Oradea, cu mai multe condamnări în principal pentru înşelăciune şi evaziune fiscală. Cei doi au stat şi împreună în banca acuzaţilor, în 2013, după ce au fost prinşi în flagrant încercând să cumpere ţigări de contrabandă în valoare de 55.000 euro cu teancuri de hârtii decupate din ziare. Atunci, Făt a încasat în final 4 ani şi 3 luni de detenţie, iar Ivan 3 ani cu suspendare.

 Citește continuarea pe adevarul.co 

image
image
image
image
image
image
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
uber si bolt webp
image png
gesturi italieni jpg
image png
Palatul Cultural Arad jpg
ambulanta jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net