Un pisoiaș a ajuns cu un TIR din România în Anglia! Britanicii l-au botezat Roman

Ultima actualizare:

    Mă cheamă Roman și am ajuns în Marea Britanie fără vizăFoto: Cats Protection
Mă cheamă Roman și am ajuns în Marea Britanie fără vizăFoto: Cats Protection

De necrezut! Un pisoiaş în vârstă de patru săptămâni şi-a revenit după ce a rămas blocat într-un TIR care transporta mobilă din România în Marea Britanie. Călătoria a durat aproape o săptămână, interval de timp în care animăluțul n-a avut nici apă, nici mâncare. Britanicii l-au tratat și l-au botezat Roman.

Puiul de pisică a fost găsit într-un camion care a transportat mobilă din România în Regatul Unit al Marii Britanii. Micul animal era îngrozit şi deshidratat după călătoria de-a lungul Europei. Medicii veterinari care l-au tratat pe Roman, așa cum a fost botezat, consideră că e de-a dreptul miraculos faptul că a supravieţuit aproape o săptămână fără apă și fără mâncare în TIR, scrie publicația britanică Independent.


    Când a fost descoperit, animăluțul era în stare criticăFoto: Cats Protection
Când a fost descoperit, animăluțul era în stare criticăFoto: Cats Protection

Pisoiașul a necesitat terapie intensivă şi lichide intravenoase, dar la finalul tratamentului şi-a revenit. Un merit important l-a avut Tasmin Eastwood, coordonatoarea organizaţiei caritabile Cats Protection. Ea a fost chemată de angajaţii depozitului care au descoperit animăluțul, după descărcarea camionului. Când a ajuns la depozit, Eastwood şi-a rugat colegii să verifice camionul, pentru a afla dacă există şi alte pisici, dar s-a dovedit că Roman a călătorit singur-singurel între piesele de mobilă.

Roman și-a revenit cu antibiotice

„Bietul micuţ se afla în stare gravă, avea ochii lipiţi şi era foarte slab”, a povestit Tasmin Eastwood. „Nu vom afla niciodată povestea lui Roman şi nici cum a rămas blocat în camion. Probabil că s-a furişat în căutarea unui loc de dormit. Următorul lucru pe care l-a conştientizat a fost că s-a încălzit în camionul cu care a traversat graniţele”, a adăugat coordonatoarea organizației.

Pisoiașul a fost dus la Cats Protection, unde a fost tratat , iar apoi a fost transferat la un adăpost destinat pisicilor. Veterinarul Naomi Williams a explicat că Roman a răspuns bine la tratamentul cu antibiotice. „Avea simptome de gripă felină. Avea scurgeri care îl împiedicau să-şi poată deschide ochii. Din fericire, el a răspuns foarte bine la tratamente şi s-a întremat, iar acum poate fi transferat, în următoarea săptămână, la centrul felin pentru carantină”.


    Pisoiașul a străbătut continentul în camionul cu mobilă
Pisoiașul a străbătut continentul în camionul cu mobilă

Click! spune

Roman urmează să participe la un program de socializare şi va fi vaccinat antirabic, înainte de a fi înapoiat la Protecţia Pisicilor. Ulterior, micuțul va fi dat spre adopţie. Organizaţia de caritate a lansat pagina JustGiving, ca să adune bani pentru tratament, care a ajuns la 1.600 de lire sterline.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net