UPDATE. Din martie, pacienţii vor plăti parţial serviciile din spitale

Ultima actualizare:

    De astăzi, spitalizarea se va face în baza unor noi criterii stabilite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate
De astăzi, spitalizarea se va face în baza unor noi criterii stabilite de Casa Naţională de Asigurări de Sănătate

Veste cum nu se mai poate mai proastă pentru pacienţii români! Aceştia vor plăti din luna martie a acestui an o sumă modică (coplata) pentru servicii asigurate în spitale, conform scrisorii de intenţie convenită de Guvern cu FMI, transmite Mediafax.

UPDATE. Potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătăţii, coplata nu va fi aplicată serviciilor de urgenţă, în ambulatoriu de specialitate, medicina de familie sau în cazul analizelor medicale, precum şi persoanelor exceptate prin lege (de exemplu: copii, gravide, pensionari sub 740 lei/lună , bolnavii incluşi în programele naţionale de sănătate, dacă nu realizează venituri din muncă, veteranii de război).De asemenea, cuantumul modic al sumelor şi regulamentul de aplicare ale mecanismului vor fi stabilite în normele la Contractul-cadru.

"În vederea rezolvării dezechilibrelor financiare din sectorul de sănătate, suntem hotărâriţi să aplicăm următoarele măsuri: În martie 2013, vom începe introducerea coplăţii, reprezentând o sumă fixă modestă în funcţie de serviciile furnizate, în sectorul spitalicesc, exceptând serviciile de urgenţă; vom continua să revizuim lista medicamentelor compensate şi vom introduce mecanisme pentru reducerea perioadei de spitalizare şi creşterea gradului de utilizare a serviciilor ambulatorii", se arată în documentul de la Guvern.

Anul trecut, când autorităţile puneau la punct introducerea coplăţii în sistemul sanitar, au fost făcute publice câteva tarife care ar urma să intre în vigoare. Astfel, coplata pentru spitalizarea de zi ar fi de 10 lei, iar pentru spitalizarea continuă de 50 de lei/episod de internare.

De altfel, premierul Victor Ponta a declarat, după întâlnirea cu reprezentanţii FMI, că "de la 1 martie, se va introduce coplata doar pentru internarea în spital. Aceasta se va plăti la externare şi va fi de maximum 10 lei". Nu a precizat, însă, dacă se vor plăti 10 lei pentru fiecare zi de spitalizare sau pentru mai multe zile consecutive de internare în spital.

Prin urmare, pe lângă plata lunară a asigurărilor de sănătate, pe lângă şpaga pe care bolnavii o dau deja în spitale, vor mai avea de achitat şi coplata!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Ruși pe aeroportul Vnukovo din Moscova după anunțul mobilizării FOTO Twitter
image
image
image
image
image
image
telefon ecran getty jpg
casa de marcat supermarket pexels jpg
gratii 1 jpeg
Sebastian Olariu si tatal lui FOTO Antena 3 Facebook jpg
istanbul pexels jpg
urangutan pixabay jpg
harta razboi ucraina steag drapel rusia europa shutterstock 2114384846 jpg
Nervos
image
actualitate.net
image
actualitate.net