Ura! Nu mai stai la casă, plăteşti la aparat

image

Bucureştenii care îşi fac cumpărăturile de Crăciun într-unul dintre cele mai mari supermarketuri din Capitală nu mai trebuie să suporte toanele unui casier obosit ori să aştepte restul altuia care n-are bani mărunţi. Ei îşi pot plăti produsele direct la automate, care dau rest până la ultimul bănuţ.

În Auchan Titan, primul magazin din România care a renunţat la o parte din casieri pentru încasarea banilor de la clienţi, bucureştenii îşi pot plăti produsele cumpărate la 13 automate, atât cu bani lichizi, cât şi cu cardul bancar. Sistemul de self-service e foarte răspândit în ţările Europei de Vest, însă acolo are o versiune diferită: pe lângă plata la automate, clienţii îşi mai pot scana singuri produsele luate de la raft. Comercianţii din Italia, Germania şi Marea Britanie au încredere că nimeni nu-i fură. La noi, produsele puse în coş de clienţi sunt scanate de angajaţii centrului comercial şi doar plata se face la automat.

Haideţi să vedem cum funcţionează acest sistem la noi, care îţi permite să economiseşti 60 de secunde din timpul pe care-l petreci la casa de marcat clasică!

Pasul 1. După ce ai ales produsele pe care vrei să le cumperi, te îndrepţi spre una dintre cele opt case selectate exclusiv pentru scanarea produselor. N-ai cum să le ratezi, căci ele se află în imediata apropiere a accesului principal. Aici, un angajat al magazinului va scana fiecare produs, iar la final îţi va înmâna un bon ce conţine un cod de bare. Nu-l arunca!

image

Pasul 2. Intră în zona special delimitată a automatelor. Alege un aparat liber şi îndreaptă bonul primit spre zona indicată de automat, în vederea scanării. Dacă plăteşti cu numerar, pur şi simplu introdu bancnotele şi monedele în orificiile indicate. Dacă plăteşti cu cardul bancar, ai grijă ca înainte de plată să bifezi această opţiune. Aparatele dau rest.

image

Pasul 3. Ridică bonul fiscal pe care îl eliberează automate! Vei avea mare nevoie de el la ieşire. În plus, nu uita să iei restul de la suma introdusă în aparate. Automatele dau rest până la ultimul bănuţ.

image

Pasul 4. Pentru a părăsi zona de cumpărături trebuie să îndrepţi bonul fiscal eliberat către un cititor de coduri aflat la ieşire. În momentul în care bariera se deschide, permiţându-ţi accesul, înseamnă că ai plătit pentru produsele cumpărate şi poţi pleca acasă liniştit. 

Ce poţi face în 60 de secunde

Cu timpul pe care îl câştigi plătind la automatele de plată, poţi pleca mai devreme din magazin. La ieşire îţi poţi plăti factura la telefon. Circa 60 de secunde petreci în trafic stând la un semafor, aşa că gândeşte-te că tocmai ai câştigat un minut de mişcare. 

cub schimbări televiziuni png
Lia Bugnar
cub andreea antonescu png
hororoscop jpg
cub cheating wife png
image png
image png
image png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
image png
image png
image png
vaccin
calendar ortodox 2021 16 august sfintii martiri brancoveni elena murariu jpeg
6 baza parcari jpg