Urmează săptămâni de foc pentru viitorii liceeni! Iată calendarul admiterii

Ultima actualizare:

    Urmează câteva săptămâni de emoţii pentru viitorii liceeni
Urmează câteva săptămâni de emoţii pentru viitorii liceeni

Au terminat examenele, dar încă nu ştiu dacă vor prinde un loc la liceul dorit. Urmează câteva săptămâni de emoţii pentru viitorii liceeni. Rezultatele de la Evaluarea Naţională sunt acum finale, după contestaţii, dar urmează alegerea liceului şi repartizarea computerizată. Iată calendarul admiterii!

  • 13 iulie 2021 – Transmiterea de către Comisia naţională de admitere către comisiile judeţene a bazei de date cu mediile de admitere şi a ierarhiei judeţene prin activarea, în aplicaţia informatică centralizată, a secţiunilor şi rapoartelor specifice. Depunerea/transmiterea declaraţiilor de către părinţii sau reprezentanţii legali ai candidaţilor care optează pentru stabilirea mediei la evaluarea naţională fără a lua în calcul rezultatul la proba de limbă şi literatură maternă, la secretariatele unităţilor de învăţământ de provenienţă.
  • 14 iulie 2021 – Completarea de către secretariatele şcolilor a fişelor de înscriere cu numele/codul unităţii de învăţământ gimnazial, cu datele personale ale absolvenţilor clasei a VIII-a, cu mediile generale de absolvire, cu notele şi mediile obţinute la evaluarea naţională din clasa a VIII-a, cu mediile de admitere, prin preluarea acestora din aplicaţia informatică centralizată.
  • 15 iulie 2021 – Anunţarea ierarhiei la nivel judeţean/al municipiului Bucureşti a absolvenţilor clasei a VIII-a. Prima etapă de repartizare computerizată şi admitere în învăţământul liceal de stat.


    Elevii și părinții lor trebuie să completeze cu mare atenție opțiunile pentru liceu
Elevii și părinții lor trebuie să completeze cu mare atenție opțiunile pentru liceu
  • 16-22 iulie 2021 – Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a şi de către părinţii acestora, asistaţi de diriginţii claselor a VIII-a, la unitatea de învăţământ sau prin formular transmis electronic. Orice opţiune greşită poate conduce la o repartizare nedorită! Completarea fişelor de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a care doresc să participe la admitere în alt judeţ şi depunerea/transmiterea fişelor, conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere.
  • 16-22 iulie 2021 – Introducerea în baza de date computerizată (în aplicaţia informatică centralizată) a datelor din fişele de înscriere. 
  • 16-22 iulie 2021 – Verificarea de către părinţi şi candidaţi a corectitudinii datelor din fişa listată de calculator.
  • 22 iulie 2021 – Termenul-limită pentru transmiterea bazei de date de la centrele de înscriere la centrul de admitere judeţean/al municipiului Bucureşti, precum şi a listei absolvenţilor care nu participă la repartizarea computerizată, prin confirmarea operaţiunilor specifice în aplicaţia informatică centralizată. 
  • 22 iulie 2021 – Transmiterea bazei de date de la centrele de admitere judeţene/al municipiului Bucureşti la Centrul naţional de admitere prin confirmarea, de către acestea, a finalizării operaţiunilor specifice, în aplicaţia informatică centralizată.
  • 23 iulie 2021 – Corectarea erorilor şi confirmarea încheierii modificărilor în aplicaţia informatică centralizată.
  • 24 iulie 2021 – Repartizarea computerizată în învăţământul liceal de stat a absolvenţilor clasei a VIII-a care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2021-2022.
  • 24 iulie 2021 – Comunicarea rezultatelor candidaţilor repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat, conform procedurii stabilite de Comisia naţională de admitere. Afişarea în unităţile de învăţământ gimnazial a listei cu locurile neocupate în unităţile de învăţământ liceal de stat din judeţ/municipiul Bucureşti.


    Elevii și părinții lor trebuie să completeze cu mare atenție opțiunile pentru liceu
Elevii și părinții lor trebuie să completeze cu mare atenție opțiunile pentru liceu
  • 25-28 iulie 2021 – Depunerea/Transmiterea dosarelor de înscriere la şcolile la care candidaţii au fost repartizaţi.
  • 29 iulie 2021 – Transmiterea de către unităţile de învăţământ liceal de stat a situaţiei locurilor rămase libere în urma neînscrierii candidaţilor admişi în această etapă de admitere până la data începerii cursurilor anului şcolar 2021-2022. A doua etapă de repartizare computerizată şi admitere în învăţământul liceal de stat pentru candidaţii din seria curentă, precum şi pentru cei din seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la data începerii cursurilor anului şcolar 2021-2022 va avea loc între 29 iulie şi 6 august.

67% promovabilitate la Bac

Ministerul Educaţiei a publicat harta cu rata de promovare la Bacalaureat 2021 în fiecare judeţ din ţară. Judeţul cu cea mai ridicată rată de promovare este Cluj.  Cea mai scăzută rată a fost înregistrată în Ilfov. Pentru toţi candidaţii care au susţinut examenul, rata de promovare la BAC 2021 a fost de 67,8%, în creştere cu aproape 5% faţă de aceeaşi etapă de afişare din sesiunea iunie-iulie 2020- 62,9%. Pentru a promova examenul de bacalaureat, este nevoie de minimum nota 5 la fiecare materie, însă de o medie aritmetică finală de minimum 6. Acolo unde candidaţii obţin media generală 5,99, media generală se rotunjeşte la 6,00.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
sofer pexels jpg
napoleon foto profimedia
cafea boabe premium edream jpg
Taxe impozite calculator FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net