Vaccin împotriva coronavirus. Ce au descoperit chinezii, ce se întâmplă în Europa și SUA

19 martie 2020
image
În China nu a mai fost confirmat, deocamdată, nici un caz de îmbolnăvire

Ministerul Ap─âr─ârii din China a anun╚Ťat c─â au fost ├«ncepute test─ârile pentru un vaccin ├«mpotriva coronavirus, care ar putea trata pneumonia viral─â ╚Öi ar putea stinge pandemia. Speciali╚Ötii chinezi sunt foarte ├«ncrez─âtori ╚Öi au declarat c─â, dac─â testele vor avea succes, se va trece imediat la producerea antidotului la scar─â larg─â. Eforturi foarte mari pentru descoperirea unui tratament sunt depuse ╚Öi ├«n Europa, SUA ╚Öi alte ╚Ť─âri din Asia.

├Än urma cercet─ârilor ╚Öi studiilor efectuate contra-cronometru de c─âtre speciali╚Öti din cadrul Academiei Miltare de Cercet─âri Medicale, autorit─â╚Ťile chineze au declarat c─â au descoperit un vaccin care ar putea vindeca pneumonia viral─â declan╚Öat─â de Covid-19. Chen Wei, liderul echipei de speciali╚Öti, epidemiolog ├«n cadrul Academiei Militare de Cercet─âri Medicale, a anun╚Ťat recent c─â Beijingul a primit aprobare pentru testarea vaccinului ÔÇ×Vaccinul este cea mai puternic─â arm─â ╚Ötiin╚Ťific─â ├«mpotriva coronavirusuluiÔÇŁ, a declarat experta. Ea a ad─âugat c─â echipa sa este preg─âtit─â pentru producerea tratamentului la scar─â larg─â, dac─â testele vor avea succes. Pentru realizarea vaccinului recombinat, care ar putea trata Covid-19, s-a lucrat la foc continuu, zi ╚Öi noapte, timp de aproape o lun─â. La baza cercet─ârilor au stau studii mai vechi care au dus la descoperirea vaccinului ├«mpotriva Ebola.

Cine este Chen Wei, cunoscut─â ca ÔÇ×terminatorul EbolaÔÇŁ

Chen Wei are 54 de ani ╚Öi este o cunoscut─â specialist─â ├«n inginerie genetic─â din China ╚Öi expert ├«n virusologie. Ea a descoperit un tratament inovator ├«n timpul epidemiei SARS din anul 2003. Este vorba despre un spray medical care a salvat via╚Ťa a peste 14 mii de medici, asisten╚Ťi medicali, ╚Öi al╚Ťi lucr─ârori ├«n domeniul sanitar, oameni care s-au aflat ├«n contact direct ╚Öi apropiat cu pacien╚Ťii infecta╚Ťi. Chen Way, general maior ├«n armata chinez─â este, de asmenea, cunoscut─â sub numele de ÔÇ×terminatorul EbolaÔÇŁ, deoarece ├«mpreun─â cu echipa sa a descoperit vaccinul ├«mpotriva acestei boli mortale. Ea a lucrat la un vaccin pentru tratarea pneumoniei virale declan╚Öate de Covid-19 ├«nc─â din luna ianuarie, c├ónd a ajuns pentru prima oar─â ├«n regiunea Wuhan, epicentrul epidemiei care avea s─â se r─âsp├óndeasc─â ├«n ├«ntreaga lume.

China scap─â de coronavirus, dar ar putea fi reinfectat─â de persoanele care intr─â ├«n ╚Ťar─â

Covid-19 se stinge ├«n China, epicentrul mut├óndu-se ├«n Europa, mai precis ├«n Italia. Autorit─â╚Ťile chineze au anun╚Ťat c─â num─ârul de ├«mboln─âviri a sc─âzut, iar ├«n prezent sunt ├«nregistrate mai multe cazuri ├«n r├óndul celor care sosesc ├«n ╚Ťar─â din str─âin─âtate, dec├ót ├«n r├óndul popula╚Ťiei. Acesta este motivul pentru care chinezii se g├óndesc s─â plaseze ├«n carantin─â persoanele care intr─â pe teritoriul ╚Ť─ârii, ├«ncerc├ónd astfel s─â previn─â reapari╚Ťia virusului. Asta ├«n timp ce Beijingul a raportat doar un singur caz de ├«mboln─âvire, fa╚Ť─â de 15.152 c├óte s-au ├«nregistrat acum cinci s─âpt─âm├óni. ├Än schimb, ├«n Europa num─ârul pacien╚Ťilor depista╚Ťi pozitiv cre╚Öte alarmant, la fel ╚Öi num─ârul deceselor.

Eforturi uriașe în Japonia, SUA, India și Europa pentru descoperirea tratamentul împotriva Covid-19

Potrivit rfi.ro, întreaga lume depune eforturi uriașe și alocă sume importante de bani pentru descoperirea unui tratamnet care să pună capăt pandemiei de coronavirus.

Japonia produce medicamentul Favipiravir

├Än Japonia, compania Fujifilm, de╚Öi specializat─â ├«n produse foto, produce ╚Öi un medicament numit Favipiravir. Acesta era destinat ini╚Ťial trat─ârii gripei obi╚Önuite, dar s-a dovedit c─â are efecte ╚Öi asupra pacien╚Ťilor cu coronavirus, mai ales asupra celor cu simptome mai slabe.

Tratament experimental în Germania

├Än Europa, compania german─â BioNTech a anun╚Ťat luni c─â lucreaz─â ├«mpreun─â cu compania chinez─â Fosun Pharma ╚Öi cu americanii de la Pfizer la dezvoltarea unui vaccin experimental care ar putea intra ├«n faza de testare la ├«nceputul lui aprilie.

SUA testeaz─â vaccinul mRNA-1273

├Än SUA a ├«nceput deja testarea pe oameni a unui vaccin numit mRNA-1273, realizat de compania de biotehnologie Moderna Therapeutics. 4 oameni au fost injecta╚Ťi cu acest vaccin la institutul de cercet─âri Kaiser Permanente din Seattle, Washington. ├Än faza urm─âtoare al╚Ťi 45 de voluntari vor fi injecta╚Ťi, dar rezultate concrete nu sunt a╚Öteptate mai devreme de 12 luni. Tot ├«n SUA sute de oameni de ╚Ötiin╚Ť─â de la Universitatea din California au identificat peste 50 de medicamente, aflate deja ├«n circula╚Ťie, care pot ajuta la tratarea coronavirusului. Ei au avut o abordare diferit─â fa╚Ť─â de al╚Ťi cercet─âtori: ├«n loc s─â caute solu╚Ťii de anihilare direct─â a Covid19, ei caut─â acele medicamente care pot proteja proteinele din celule umane care sunt atacate de coronavirus. Rezultate concrete sunt a╚Öteptate ├«n c├óteva s─âpt─âm├óni. Un tratament combinat utilizat de obicei ├«mpotriva HIV (lopinavir-ritonavari) este deja testat ├«n Statele Unite ╚Öi ├«n alte ╚Ť─âri, inclusiv India.

Americanii încearcă și efectele antiviralului Remdesvir

Un medicament antiviral numit Remdesvir a avut rezultate remarcabile ├«n timpul test─ârii pe 200 de pacien╚Ťi ├«n stare grav─â. Dezvoltat de americanii de la Gilead Sciences pentru a combate Ebola, medicamentul este considerat la nivel global cel mai promi╚Ť─âtor remediu pentru pacien╚Ťii ├«n stare grav─â.

Francezii descoper─â Plaquenil, un medicament anti-malarie

Compania francez─â Sanofi a anun╚Ťat c─â este gata s─â ofere autorit─â╚Ťilor milioane de doze cu un medicament anti-malarie, testat cu ÔÇŁrezultate promi╚Ť─âtoareÔÇŁ ├«n tratatrea Covid19. Medicamentul numit Plaquenil ar putea ajuta la tratarea a cca 300 000 de pacien╚Ťi, a anun╚Ťat un purt─âtor de cuv├ónt al companiei, citat de AFP. ├Än paralel, compania francez─â, ├«n parteneriat cu Regeneron Pharmaceuticals, a ├«nceput test─ârile cu un medicament antireumatic numit Kevzara.

Citește și:

╚śomajul tehnic. 6 lucruri pe care trebuie s─â le ╚Ötii dac─â patronul te trimite acas─â. Ce spune legea

M─âsuri luate de Guvern ├«n lupta epidemiei cu Covid-19: ┬źAsigur─âm pl─â┼úile pentru ┼čomaj tehnic┬╗

cub bianca dragusanu gabi badalau animat gif
BeFunky collage (19) jpg
BeFunky collage (18) jpg
anca turcasiu jpg
bianca dragusanu gabi badalau jpeg
dorian popa cu un pahar de sampanie in mana jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
kate middleton jpg
646x404 jpg
image png
apple 1853337 1280 jpg
examen bac jpeg
BeFunky collage (21) jpg