Val de accidente pe drumurile României. Poliția dă amenzi, însă fenomentul pare să fie greu de oprit

Ultima actualizare:

    Accidentele grave iau veți în câteva clipe deși poliția încearcă să stopeze fenomenul FOTO: Colaj ISU-Poliție
Accidentele grave iau veți în câteva clipe deși poliția încearcă să stopeze fenomenul FOTO: Colaj ISU-Poliție

Zeci de oameni mor sau ajung în stare gravă la spital, în fiecare zi, din cauza inconștienței la volan, pe drumurile din România. Poliția face razii, dă amenzi și ridică permise, însă șoferii continuă să conducă agresiv, cu viteză excesivă și fără să acorde prioritate celorlalți participanți la trafic.

Deși ministrul Lucian Bode spunea, de curând, că numărul accidentelor este în scădere, numărul indisciplinaților în trafic pare să fie în continuă creștere. Tot mai mulți tineri fără experiență conduc mașini puternice, greu de controlat și devin victimele propriilor greșeli. 

Drame pe șoselele României. Vieți spulberate într-o secundă

Vineri noapte, trei tineri cu vârste cuprinse între 18 și 30 de ani au murit într-un accident cumplit produs în Focșani, pe Drumul European 85, conform ISU Vrancea. Șoferul a călcat prea tare pedala de accelerație și a pierdut controlul mașinii care s-a izbit de un TIR. Tinerii au rămas captivi în mașina făcută zob. Au venit salvatorii însă a fost prea târziu, medicii de pe ambulanță fiind nevoiți să declare decesul.  


    Trei tineri și-au piedut viața în accidentFOTO: ISU Vrancea
Trei tineri și-au piedut viața în accidentFOTO: ISU Vrancea

Vineri dimineață, Centrul Infotrafic al Poliției Române anunța un alt accident grav, produs pe DN6 Alexandria-Caracal, în apropierea localității Măldăeni din județul Teleorman. Un pieton a murit după ce a fost izbit de o mașină care circula cu viteză. Circulația în zonă a fost oprită zeci de minute. Câteva zeci de minute mai târziu, tot în Teleorman, pe același drum, între localitățile Peretu și Roșiori de Vede, județul Teleorman, un om a fost rănit într-un accident în care au fost implicate trei mașini. Și aici viteza a fost de vină.  

Însă unul dintre cele mai grave accidente din această săptămână s-a produs, tot în Teleroman, pe DN 65A Pitești-Turnu Măgurele, la ieșire din localitatea Putineiu. Doi oameni au murit și alți șase au ajuns la spital după ce o mașină a intrat cu viteză într-o căruță. Autoritățile au activat planul roșu de intervenție. Iar cu o zi în urmă, trei oameni au murit și alți patru au fost răniți pe un drum din Timiș, în dreptul localității Albina. 

Mii de accidente cu sute de morți 

Acestea sunt doar câteva exemple de tragedii produse recent pe drumurile României. Conform datelor poliției, citate de News.ro, în primele șapte luni ale anului, în țara noastră s-au produs 2.586 de accidente, soldate cu decesul a 932 de persoane şi rănirea gravă a altor 2.004. Cele mai multe tragedii s-au produs din cauza vitezei. 

Autoritățile spun că, în comparație cu anii precedenți, numărul evenimentelor rutiere a scăzut, însă se menține gravitatea acestora, crescând numârul deceselor. 

Potrivit statisticilor, în anul 2019, la nivel naţional, s-au înregistrat 4.421 de accidente, soldate cu decesul a 894 de persoane şi rănirea gravă a altor 4.200, iar în anul 2020, la nivel naţional, s-au înregistrat 3.637 de accidente, soldate cu decesul a 812 de persoane şi rănirea gravă a altor 3.344. 

Poliția Rutieră desfășoară în aceste zile, la nivel național,  o acțiune de prevenire a accidentelor rutiere. Aceasta se va încheia pe 10 august, iar până acum au fost sute de mii de sancțiuni. 

Citește și:Topul celor mai periculoase șosele din România

Marți, 3 august, zi neagră pe șosele. 11 persoane au murit

image
image
image
image
image
image
2 jpg
chirie apartament jpeg
Al Di Meola  jpg
febra tifoida romani jpg
Dr Cristina Iftode Sanador jpg
Hidra, Piaţa a Presei Libere Bucuresti, foto Artmark
cutremur grecia jpg
marcel ciolacu conferinta de presa foto captura video jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net