Veterinari falşi, în halate albe, le-au luat porcii din bătătură

image
Hoţie la drumul mare în judeţul Dâmboviţa, unde pesta porcină africană nici nu a ajuns

Mii de oameni plâng după ce veterinarii au venit şi le-au luat porcii din ogradă, din pricina pestei porcine africane. Şi, de parcă nu era suficient, maladia care ucide porcii în masă a dat idei unor escroci. S-au îmbrăcat în halate albe şi au luat animalele din curtea oamenilor din judeţul Dâmboviţa, unde nici măcar nu s-au semnalat cazuri.

DÂMBOVIŢA. Pesta porcină le-a dat idei escrocilor. Oameni îmbrăcaţi în alb şi cu măşti la gură au venit să ia porcii localnicilor pentru o presupusă efectuare a unor teste medico-veterinare, fiindcă ar fi apărut în sat temutul virus al pestei porcine, scrie adevarul.ro. Cazuri de acest gen au fost semnalate în comuna dâmboviţeană Ciocăneşti. Falşii reprezentanţi DSV au mers la o stână, de unde au luat cel mai mare şi mai frumos exemplar, dar şi la o gospodărie, unde oamenii, mai reticenţi, au refuzat acest lucru.  ”Am primit nişte telefoane la Direcţie că au fost unii îmbrăcaţi în halate albe la o stână şi au luat un porc, pe cel mai mare, şi apoi la încă o gospodărie. Pretextul lor era că trebuie făcute analize. Oamenii trebuie să fie atenţi la situaţii de genul ăsta, pentru că Dâmboviţa este judeţ liber şi nu avem nici o suspiciune, nici un caz de pestă porcină”, a spus dr. Sandu Tolea, directorul DSV Dâmboviţa, citat de adevarul.ro.BRĂILA. Situaţia a devenit dramatică în judeţ din cauza pestei porcine. Vineri şi sâmbătă, veterinarii au descoperit două noi focare, în două ferme foarte mari de la Gropeni şi Tichileşti, care cresc, în total, 175.000 de porci, scrie adevarul.ro. Cele două crescătorii de porci se află la doar opt kilometri una faţă de cealaltă, foarte aproape de malul Dunării şi de municipiul Brăila. Autorităţile veterinare au lansat ipoteza năucitoare că, de fapt, molima s-a răspândit prin apă. „Noi am făcut tot ce s-a putut pentru protejarea fermelor pe uscat, însă până la urmă virusul a venit pe apă. Vina le aparţine acelor persoane inconştiente care au aruncat cadavre de porci în Dunăre”, a declarat dr. Gicu Drăgan, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare Brăila.IALOMIŢA. Autorităţile spun că nu mai ştiu ce să facă pentru a ţine situaţia sub control. Până în prezent, în judeţ există 91 de focare în 21 de localităţi. În total, 7.800 de animale au fost ucise preventiv din 21 iulie când a fost confirmat primul focar în localitatea Giurgeni. Cu toate eforturile autorităţilor de a împiedica răspândirea bolii, oamenii încă sacrifică animale pe ascuns, speriaţi că nu vor mai avea cu ce se hrăni. “Am împărţit mii de fluturaşi, am postat 10.000 de afişe, credeţi că a citit cineva? Sunt sigur că nu, după cum se comportă oamenii. Plimbă porcii ca pe animale de companie de colo-colo. Ne rugăm zi şi noapte să nu mai avanseze epidemia”, a declarat dr. Mihai Puia, directorul DSV Ialomiţa. Ultimul focar de pestă porcină africană a fost confirmat în localitatea Rovine, în gospodăria preotului din localitate, unde se aflau 17 porci.

Click! spune

Până acum, s-au depistat 725 de focare de pestă porcină africană în toată ţara. Au fost ucise 120.000 de animale.  Virusul pestei porcine a fost confirmat în 156 de localităţi, a anunţat Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

292012189 604643087687535 7824427819398321270 n jpg
Johnny Depp FOTO EPA-EFE
surorile gabor webp
foto2 viviana si fetele jpg
FotoJet jpg
livia graur jpeg
livia graur familie jpg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
FotoJet jpg
seceta pamant crapat jpeg
raluca aprodu emilian oprea uniter jpg
FotoJet (1) jpg
canicula bucuresti 1 jpeg
probleme de sanatate batrani jpeg