Vezi Bucureştiul, dar nu înţelegi nimic VIDEO
Au dat 60.000 de euro pe închirerearea autobuzelor cu etaj, dar s-au zgârcit să mai dea câteva sute de euro pentru instalaţii de sonorizare, care să le explice turiştilor pe unde merg . În felul ăsta, străinii au fost plimbaţi prin Bucureşti, dar n-au rămas cu nimic.
Primii străini care au urcat în maşinile fără acoperiş au plătit biletul şi au aşteptat să primească şi aparatul ce ar fi trebuit să fie pe post de ghid. Au făcut ochii mari şi nu le-a venit să creadă că RATB nu are aşa ceva.
„Trebuia să aveţi căşti cu traducere în diferite limbi sau o persoană care să stea lângă şofer şi să prezinte staţiile. Eu nu ştiu pe unde merg", ne-a spus Klaus, un turist venit din Germania.
<p>Directorul RATB, Adrian Criţ, a încercat să se scuze. <b>„Aceste vehicule nu au fost dotate cu sistem audio, întrucât instalaţia respectivă vine din Europa. Pe viitor lucrurile vor fie mult mai bine puse la punct</b>" />
Ministrul turismului şi dezvoltării regionale, Elena Udrea, nu a observat aceste lipsuri şi s-a mulţumit cu faptul că "Bucureştiul se vede mai frumos de la înălţime".
De la o înălţime de aproximtiv cinci metri se vede frumos zona de la Universitate
Călătorii au admirat de la etaj Arcul de Triumf
Pentru cele patru autobuze închiriate până în septembrie de la Primăria Constanţa, Municipalitatea a plătit 60.000 de euro. Ele traversează cele mai frumoase zone ale oraşului, iar oaspeţii străini sunt plimbaţi timp de 50 de minute.
După ce a ieşit de pe Magheru, autobuzul s-a îndreptat spre Piaţa Victoriei
Maşinile fără acoperiş circulă la un interval de 15 minute, iar un bilet costă 25 de lei pentru adulţi, 10 lei pentru copiii peste şapte ani şi este valabil 24 de ore.
Iată traseul
Traseul pleacă din faţa Palatului Parlamentului, trece prin Piaţa Unirii, Universitate şi Romană, pentru ca apoi să ajungă pe rând pe la Piaţa Victoriei, Piaţa Charles de Gaulle, Şos. Kiseleff, Piaţa Presei Libere şi Calea Victoriei.
În total sunt 14 staţii, care vizează cele mai importante obiective turistice: Muzeul Satului, Arcul de Triumf sau Palatul CEC.