Viaţa neştiută a lui Miron Cozma: cu plete şi chitară!

Ultima actualizare:

    La 15 ani, Miron Cozma și-a făcut trupa Mobidick. El eram DJ, iar solistă era cumnataFotomontaj: Click!
La 15 ani, Miron Cozma și-a făcut trupa Mobidick. El eram DJ, iar solistă era cumnataFotomontaj: Click!

În anii '70, fostul lider al minerilor Miron Cozma a fost un împătimit al rockului şi mare crai în sat. ”Luceafărul huilei” asculta Queen şi Nirvana, cânta la chitară şi era cel mai bun DJ din toată ţara. Pentru o singură seară câştiga 100 de lei, bani grei în acele vremuri.

Le-a încercat pe toate. A fost luptător de Aikido, şeful unei echipe de fotbal şi chiar un DJ de succes în discotecile din toată țara. Înainte să fie cunoscut drept  “Luceafărul huilei”, Miron Cozma a făcut atmosferă prin localurile la modă din toate localitățile patriei.

“În clasa 10, mi-am făcut trupa Mobidick. Eu eram DJ, iar solistă era cumnata mea, Gina Pătrașcu. Şeful trupei era Marcel Munteanu din Valea Jiului. Eram cel mai bun DJ. În 1975, câștigam 100 de lei pe seară. În Lupeni, aveam discotecă de interior, dar și de exterior. Ajunsesem atât de vestit încât m-au chemat și studenții din București. Aveam părul lung, eram roker, mixam la magnetofon, ascultam muzică rock. Se adunau tinerii, le puneam muzică de calitate, se simţeau bine. Am mixat şi în străinătate. Ţineam nişte chefuri pe cinste”, a povestit nostalgic Miron Cozma, în exclusivitate pentru Click!.

Dormea în baracă şi era sărac lipit!

„Aveam iubită şi multe admiratoare frumoase” spune el. “Şi eu eram un flăcău talentat, dar cam sărac. Din ce munceam îmi ajutam părinţii, fraţii. Locuiam într-o baracă construită de tatăl meu cu toată familia. Iarna era frig, vara cald, dar am supravieţuit şi m-am călit”, și-a amintit fostul lider al minerilor.

De ce a renunţat  la muzica rock şi la plete

”În 1978, m-am tuns. Aşa i-am promis părintelui meu. M-am lăsat de meseria de DJ, am terminat facultatea şi am ieşit electromecanic tehnolog, cu un salariu de 1.900 lei, iar la scurt timp am devenit şeful clubului de fotbal Jiul Petroşani”, a mai declarat pentru Click! Miron Cozma.

A dat faliment cu televiziunea online!

”Luceafărul huilei” a vrut să aibă o televiziune, dar a dat faliment
”Luceafărul huilei” a vrut să aibă o televiziune, dar a dat faliment

În 2015, fostul lider al minerilor a vrut să facă televiziune. După ce a făcut audienţă cu un grup umorist online şi grădina domestică din curtea televiziunii, Miron şi asociatul său au renunţat la afacere pe motiv că au ieşit în pierdere. “Am o treabă mult mai importantă, mă axez pe politică”, mai spune Miron Cozma, care la 61 de ani încă mai are planuri de viitor.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cristian muresan 4 jpeg
image
image
image
image
image
image
bebelus bona imagini jpg
mana maicii domnului jpg
ploaie jpg
ion luca caragiale captura video jpg
church 407846 1280 jpg
liturgy 5003278 1280 jpg
cel mai lung cuvânt din lume jpg
ATM jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net