Victor Ponta, din nou la judecată


    Fostul premier s-a prezentat vineri dimineață la Înalta Curtea de Casație și Justiție pentru a da declarații în dosarul Turceni-Rovinari
Fostul premier s-a prezentat vineri dimineață la Înalta Curtea de Casație și Justiție pentru a da declarații în dosarul Turceni-Rovinari

Fostul premier Victor Ponta s-a prezentat vineri dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție pentru noi audieri în dosarul „Turceni-Rovinari”. Ponta e acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor.

Victor Ponta a venit la instanță în jurul orei 8.00 și a intrat fără să facă declarații presei. El așteapă să vadă ce au de spus procurorii împotriva lui, în dosarul în care e acuzat de 17 infracțiui de fals în înscrisuri sub semnătură privată. De asemenea, fostul lider PSD e suspectat de complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, și spălarea banilor, fapte săvârșite în calitate de avocat, reprezentant legal al Cabinetului Individual de Avocat „Ponta Victor-Viorel”.

În dosar mai sunt trimiși în judecată senatorul Dan Șova, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații, Laurențiu Ciurel, la data faptelor director general al SC Complexul Energetic Rovinari SA, Dumitru Cristea, la data faptelor director general al Complexului Energetic Turceni, și Octavian Laurențiu Graure, la data faptelor director economic al Complexului Energetic Turceni, scrie agerpres.ro.

Procurorii susțin că, în perioada octombrie 2007 - decembrie 2008, Victor Ponta, prin cabinetul individual de avocatură, a obținut de la SCA „Șova și Asociații” suma de 181.000 lei, pentru presupuse activități efectuate în conlucrare, dar care, în realitate, nu s-au efectuat.

Procurorii DNA susțin că, prin încheierea contractului de conlucrare, s-a urmărit răsplătirea cu bani a lui Victor Ponta pentru contractele încheiate de SCA „Șova și Asociații” cu complexurile energetice Turceni și Rovinari. Procurorii consideră că aceste contracte nu s-ar fi încheiat dacă, la nivelul companiilor de stat, nu ar fi existat percepția că Șova beneficiază de susținerea lui Victor Ponta.

avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
Lucianna Vagneti Lucianna Vagneti jpeg
monica belluci si deva
Robert Moscalu jpeg
Tinere imbracate la moda - fashion - branduri de lux - haine FOTO Shutterstock
blake lively sarcina jpeg
horoscop 18 noiembrie jpg
jenna ortega (1) jpg
image
image
image
image
image
image
avalansa cabana capra FOTO IPJ Arges jpg
calendar ortodox 2021 5 februarie sfanta mucenita agata icoana de sorin vintzeanu jpeg
fumat , alcool, jpg
FotoJet (6) jpg
salariu copy jpeg
cluj napoca 2126987 1920 jpg