VIDEO Baricadă de frica Prutului dezlănțuit! 20.000 de saci cu nisip, puși în calea apelor


    Pompierii, ajutați de localnici, pun saci cu nisip în calea apelorFotografii: ISU Botoșani
Pompierii, ajutați de localnici, pun saci cu nisip în calea apelorFotografii: ISU Botoșani

Prutul reprezintă o adevărată amenințare pentru locanicii din zonă. De teamă să nu se reverse, autoritățile au liat măsuri. Pompierii au făcut o baricadă serioasă în calea râului care a putea să iasă din matcă. 20.000 de saci cu nisip stau în calea apelor.

Alertă maximă în zona râului Prut! Autoritățile române au fost informate că, în Ucraina, Prutul a făcut prăpăd și a rupt deja trei baraje. Apele mult crescute vin spre țara noastră și doar barajul de la Stânca Costești, din județul Botoșani, i-ar putea sta în cale.

Baricadă, în calea Prutului
Baricadă, în calea Prutului

În localitățile Baranca, Rediu și Rădăuți Prut, pe unde trece Prutul, 160 de persoane au fost evacuate încă de ieri, 25 iunie, s-au adus saci cu nisip și se caută soluții pentru evitarea unor inundații de amploare.

Pompierii consolidează malurile și locuințele cu aproximativ 20.000 de saci cu nisip și 500 metri liniari de panouri mobile. În plus, au fost ridicate corturi pentru sinistrați.

Și autoritățile locale din județului Vaslui sunt în altertă, căci apele râului sunt în continuă creștere și există riscul de inundații. Specialiștii spun că un asemenea debit al Prutului nu s-a mai înregistrat din 2008. Râul a depășit cota maxim admisă cu 2 metri.

Și în Argeș sunt probleme. Din cauza unei viituri formate pe râul Mâzgana, zeci de gospodării din localitatea Hârtiești au fost inundate. Din zona afectată au fost evacuate temporar patru persoane, printre care și doi copii, iar un o căruță în care se aflau doi inși a fost surprins de apă. Oamenii au reușit să se salveze singuri, iar animalul a fost scos din apă de pompieri.

Pompierii au amenajat corturi pentru adăpostirea sinistraților evacuați din calea Prutului
Pompierii au amenajat corturi pentru adăpostirea sinistraților evacuați din calea Prutului

Ploile au produs efecte majore și în opt localități din județul Hunedoara, unde mai multe gospodării au fost inundate. Salvatorii au evacuat apa din peste 120 de locuințe, curți și beciuri.

Jiul a atins cote alarmante

Defileul Jiu este închis, după ce râul a atins cote alarmante. Pentru ca populația să adopte măsurile de autoprotecție, în zonele vizate de atenționările și avertizările hidrometeorologice imediate, au fost emise opt mesaje prin sistemul RO-ALERT la ăn șase județe: Bistrița, Botoșani, Neamș, Iași, Sălaj și Suceava.

Potrivit celor de la IGSU, traficul rutier este blocat pe DJ 668 și DJ 668A, în Hunedeora  și restricționat pe DJ 106E, în Alba, DJ 137A, în Brașov, și DJ 153 în Mureș.

La acest moment, se desfășoară intervenții în județele (Arad și Hunedoara pentru evacuarea apei din curți și pentru refacerea terasamentelor căilor rutiere/feroviare afectate de viituri.

cub kassandra rotariu png
cub andreea esca png
pexels Horoscop 3 noiembrie
cutremur 1977 agerpres 0 jpeg
onlyfans jpg
Survivor Romania webp
Imagine WhatsApp 2023 02 07 la 13 11 34 jpg
7 frontul poza mare jpg
image
image
image
image
image
image
shutterstock 1963971895 jpg
7 frontul poza mare jpg
calendar ortodox 2021 8 februarie sfantul mare mucenic teodor stratilat jpeg
onlyfans jpg
Cutremur Turcia, Getty jpg
Cutremur în Turcia FOTO Profimedia