VIDEO Cum îți faci singur acasă măști de protecție

image
Un chinez ne arată cum și-a făcut singur acasă masca de protecție

Isteria coronavirusului a golit farmaciile de măști de protecție. Nici pe site-uri nu prea găsești, iar dacă încă mai au stocuri prețurile lor au exlodat. Un pachet cu 30 de bucăți simple se vinde cu 500 de lei. Dar iată cum îți faci singur acasă măști de protecție!

Măștile de protecție împotriva virusurilor au devenit o raritate și în România. Încă de acum o lună, stocurile farmaciilor erau goale, astfel că singura sursă au rămas site-urile online, care au profitat de criză și le-au scumpit de la o zi la alta.

Așa se face că dacă înainte de apariația virusului o mască de chirurgicală costa 30 de bani acum se vinde și cu 17 lei. Dar, spre exemplu, pe eMag nu le mai găsești.

image
Și stocul acestor măști speciale s-a epuizat

Nici măcar pe cele industriale cu supapă, menite să te ferească împotriva vaporilor organici și a particulelor periculoase. Au costat 247, 40 lei și au fost reduse la 220,74 lei.

Dar cel mai simplu este să-ți confecționezi masca de protecție singur acasă. Medicii spun că pe vremuri și le făceau, înainte să intre în operații, din tifon.

Există varianta din mai multe straturi de batiste noi sau chiar dintr-un sul de servețele. Trei șervetele se rulează ca pe un evantai, iar apoi se leagă cu elastic în ambele părinți. Astfel, masca este numai bună de purtat. Atenție! Măștile sunt de unică folosință, ceea ce înseamnă că înainte de ajunge acasă este obligatoriu să le arunci la un coș de gunoi pe cele deja purtate.

Nu intri cu ele în locuință, pentru că o infectezi, în cazul în care ai luat contact cu o persoană care are coronavirus și a strănutat în preajma ta. Și nu uita că masca se poartă pe toată figura, inclusiv pe nas.

Iată unul dintre aceste clipuri care îți arată exact cum confecționezi o mască! Este filmat de un chinez.

Mihai Bendeac
zanni
https   www cancan ro wp content uploads 2022 05 vladuta lupau webp
Ruxi și cristi mitrea
img (3) jpg
Gigi Hadid și Kanye West
BeFunky collage (26) jpg
tudor chirila 2 jpg
episcopia tulcii jpg
Piotr Tolstoi FOTO EPA EFE jpg
image
image
image
image
grasime corporala
Mig 21 LanceR Fortele Aeriene Romane sursa roaf ro jpg
Angajaţii de la vulcanizare au deja primii  clienţi, dar se pregătesc de valul ce urmează  jpeg
repartitoare jpeg
telefon volan jpeg
whatsapp  pixabay