VIDEO Jandarmii montani înoată în zăpadă ca să salveze vieți. Recomandări pentru cei care se aventurează iarna pe munte

Ultima actualizare:

    Jandarmii montani înoată prin zăpadă ca să ajungă la baza din masivul FăgărașCapturi: Ministerul de Interne
Jandarmii montani înoată prin zăpadă ca să ajungă la baza din masivul FăgărașCapturi: Ministerul de Interne

Jandarmii montani sunt îngerii care salvează vieți. Fie vară, fie iarnă, aceștia sunt la datorie. Atunci când nu se află în stațiuni sau la pârtie printre turiști, sunt la bază sau în misiune. Iată recomandările lor pentru turiștii care se aventurează pe munte atunci când zăpada poate deveni un adevărat inamic.

Înoată în zăpadă până la brâu ca să ajungă la serviciu. Au plecat de dimineață de la Sibiu, au luat telecabina de la Bâlea Lac și apoi au mers timp de o oră prin omătul mai mare de un metru, până la Baza de salvare, acolo unde își au „biroul”.

Sunt jandarmii montani din masivul Făgăraș, cei care au grijă ca turiștii, destul de mulți chiar și în această perioadă, să fie în siguranță.

Au la activ zeci de misiuni de salvare desfășurate în condiții extreme, viscol puternic, vizibilitate redusă, temperaturi mult sub limita înghețului sau zone greu accesibile

. Sunt oameni care niciodată nu au spus nu se poate. Știu pe dinafară fiecare bucățică din acești munți și împreună cu colegii de la Salvamont și-au pus de multe ori viața în pericol pentru a o salva pe a celor care aveau nevoie de ajutor.

Jandarmii montani. Recomandări pentru cei care se aventurează iarna pe munte

Nu vor să descurajeze pe nimeni să facă drumeții pe munte pe timp de iarnă, doar fac o serie de recomandări pe care trebuie să le respectați pentru a fi în siguranță:

  • Informați-vă din timp asupra traseului propus, precum şi asupra programului de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu;
  • Consultați prognoza meteorologică înainte de a pleca la drum;
  • Purtați echipament adecvat zonei de munte;
  • Nu plecați pe munte dacă ați consumat băuturi alcoolice;
  • Folosiți numai traseele marcate şi să nu vă abateți de la acestea;
  • Dacă vă aflați în dificultate pe munte, apelați numărul unic de urgenţă 112, precizând următoarele: datele de identificare, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor şi locul unde sunt persoanele aflate în dificultate.

Citește și: 

Au salvat ursulețul din capcană

Turistă din Spania, salvată de jandarmi după ce a căzut în gol de pe munte

image
image
image
image
image
image
Detector de metale (foto: Pexels)
fructe pexels jpg
1 apa de trandafiri 1401915263 jpg jpeg
inghetata lingurita freepik png
20230922 112723 jpg
Tramvai FB nicușor dan jpg