VIDEO Tanti Lenuţa, bunicuţa care face recomandari rutiere pe Facebook

Ultima actualizare:

    Tanti Lenuţa face campanie pentru Poliţia Rutierăfoto: captura Facebook
Tanti Lenuţa face campanie pentru Poliţia Rutierăfoto: captura Facebook

Tanti Lenuţa face recomandări rutiere pe Facebook. Este bunicuţa din Chinteni care la alegerile europarlamentare a îndemnat românii să iasă la vot. Acum îi sfătuieşte oamenii să traverseze doar pe trecerile de pietoni şi pe șoferi să fie foarte atenţi, pentru că viaţa este preţioasă.

De fapt, bunicuţa din Chinteni se implică într-o nouă campanie, de această dată ininţiată de poliţiştii clujeni.  Iniţiativa poartă numele  "Traversează regulamentar" şi are ca scop reducerea accidentelor de circulație soldate cu răniri grave şi decese.

„Dragi Clujeni, aici de la Chinteni, de la Tanti Lenuţa. Vă roagă frumos, au început şcolile. Faceţi bine, când treceţi strada, să vă uitaţi, când treceţi strada, în stânga şi-n dreapta. Şi numai pe trecere şi nu cu capul în telefon. Că-i scumpă viaţa. Şi pentru dumneavoastră, şoferi care sunteţi în trafic. Şi pentru dumneavoastră sună. Să faceţi bine să fiţi ochi şi urechi. Nu cu mâna pe volan şi cu una pe telefon. Dacă vreţi să îmi ascultaţi sfatul, drum bun şi Doamne ajută-vă!”, spune tanti Lenuţa în videoclip.

Potrivit rapoartelor poliţiei, indisciplina pietonilor continuă să fie una dintre principalele cauze ale accidentelor rutiere în interiorul localităților, astfel încât, prin campania inițiată, se vrea tragerea unui semnal de alarmă și responsabilizarea participanților la trafic, se arată într-un comunicat de presă al IPJ Cluj

În municipiul Cluj-Napoca, în primele 8 luni ale anului, s-au înregistrat  122 de accidente de circulație în care au fost implicați pietoni. În urma unor traversări neregulamentare, doi pietoni și-au pierdut viața, iar alți 55 au fost răniți.

Poliţia avertizează că va continua controalele și sancțiunile, în trafic, pentru încălcările normelor de circulaţie fiind unele dintre cele mai eficiente mijloace de reducere a numărului de victime şi accidente, în special prin efectul descurajator pe care acestea le au cu privire la încălcarea regulilor. „Participanții la trafic trebuie să fie conștienți că o clipă de neatenție poate avea consecințe dintre cele mai grave, iar o "banală" traversare neregulamentară poate fi fatală”, se arată în comunicat.

Filmuleţul a strans milioane de vizualizări pe Facebook

Citeşte şi: 

Tanti Lenuța din Băleni este vedetă pe Internet. Își promovează legumele online

Cum s-a votat în Europa la alegerile europarlamentare?

VIDEO Un milionar din Cluj a spulberat un tânăr pe trecerea de pietoni. Bărbatul a murit instant

Te invităm pe Facebook, ca să comentăm subiectele împreună

Avem și Instagram, pentru imagini și texte cum nu au alții

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
436310903 6801597473275047 2085105743623441656 n jpg
ceapa verde adobesotck jpg
image png
bani  foto   Shutterstock jpg
Masina de spalat rufe jpg
zatun lac jpg
inaugurare jpeg 5 jpeg
furtuni ploi jpeg
image
actualitate.net
image
actualitate.net