VIDEO Urşii din Sinaia au ieşit la plimbare în zona Castelului Peleş

Ultima actualizare:

De altfel, de posibila apariţie a urşilor eşti înştiinţat la tot pasul. Afişele avertizează turiştii să nu se apropie de animale, dar mai ales să nu le hrănească.

Nu se întâmplă întotdeauna aşa, astfel că urşii au ajuns să frecventeze aleile exterioare ale castelului tocmai pentru că primesc dulciuri sau sandvişuri de la turiştii dornici să-i fotografieze sau pentru a se înfrupta din tomberoanele pline cu resturi.

De altfel, în anii trecuţi, 12 exemplare de urşi „cerşetori“ sau „gunoieri“ din zona castelului şi alte cartiere ale staţiunii au fost relocate în Munţii Făgăraş.

Chiar şi aşa, în pădurile din apropierea oraşului Sinaia, trăiesc aproximativ 30 de urşi care preferă aceste zone frecventate de turişti pentru mâncarea pe care o obţin cu uşurinţă. Şi asta în ciuda faptului că animalele sălbatice sunt aprovizionate de către silvicultori, cu mâncare specială în zonele de hrănire din pădure.

De câteva zile, urşii au ieşit din hibernare, astfel că au fost văzuţi din nou foarte aproape de oameni. Dovadă stau filmările realizate de turiştii veniţi la Peleş, în care animalele, deşi stau la distanţă, nici nu par speriate de prezenţa oamenilor.

VIDEO PE ADEVARUL.RO

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
IMG 0107 jpeg
image
image
image
image
image
image
iepure paste istock jpg
furnici jpg
biserica romani credinciosi FOTO adevarul
Slujba de Înviere de la Catedrala Patriarhală din București 16 aprilie 2023 FOTO Inquam Photos Alexandru Busca  (3) jpg
Balamuc jpeg 2 jpeg
index (1) webp
old man 1147288 1920 jpg
SpotPolarBearHiddenAmongPandasOpticalIllusionIQTest jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net