Vindecată de noul coronavirus şi moartă din cauza unei bacterii?

Ultima actualizare:

    Bacteria Clostridium Difficile, un pericol în multe spitaleFoto: Profimedia
Bacteria Clostridium Difficile, un pericol în multe spitaleFoto: Profimedia

Dramă! Cecilia P., o femeie de 66 de ani, din Breaza, a murit marţi la Spitalul Judeţean din Ploieşti, după ce a fost plimbată cu ambulanţa între patru spitale din Prahova. Infectată cu noul coronavirus, pacienta a luat, cel mai probabil din spital, şi Clostridium Difficile, o bacterie care poate provoca decesul.

Cecilia P. a fost diagnosticată cu COVID-19 pe 12 septembrie, zi în care a şi fost internată la Spitalul Movila din Ploieşti, secţie exterioară de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. A rămas internată 16 zile, perioadă în care a primit tratament adecvat şi suport de oxigen, dar nu s-a impus mutarea la Terapie Intensivă. Pe 28 septembrie, ea a fost externată, cu starea de sănătate ameliorată. Acasă a început recuperarea, iar timp de  o săptămână s-a simţit bine. Starea ei s-a agravat brusc pe 3 octombrie, acuzând du­reri abdominale.

Cecilia a fost transportată la Spitalul Municipal din Câmpina, unde i s-au făcut ecograf şi un set de analize. Rezultatul a scos la iveală prezenţa bacteriei Clostridium Difficile. Femeia n-a rămas internată la Câmpina, pentru că spitalul e suport COVID-19, şi a fost transferată la un spital privat din oraş, care a refuzat internarea pe motiv că nu are specialişti. De la spitalul privat, ea a fost transferată la Spitalul Orăşenesc Băicoi, doar că starea s-a agravat, iar medicul de gardă a solicitat transferul la Spitalul Judeţean din Ploieşti.

Cecilia a fost consultată în curtea spitalului din Ploieşti şi a fost trimisă din nou la Băicoi, nefiind considerată un caz critic, scrie adevarul.ro. La Băicoi, medicul a constatat că starea de sănătate s-a agravat, iar pacienta avea nevoie de ATI, aşa că a retrimis-o  la Spitalul Judeţean din Ploieşti.

După tot acest du-te vino, fără să primească ajutor medical, Cecilia P. a murit marţi dimineaţă. Doctorul Sebastian Toma, managerul Spitalului Judeţean din Ploieşti, anunţă că a solicitat un raport. În ceea ce priveşte Clostridium Difficile, medicul Toma a explicat că bacteria poate agrava starea de sănătate a unui bolnav care prezintă şi alte afecţiuni.

Rudele femeii acuză felul în care un pacient aflat în stare critică a fost batjo­corit, fără să i se acorde asistenţa medicală de care avea nevoie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net