Vitezomanii își recuperează de acum permisul mai repede. S-a dat legea

Ultima actualizare:

    Vitezomanii lăsați fără permise de polițiști și le pot lua mai repede înapoi
Vitezomanii lăsați fără permise de polițiști și le pot lua mai repede înapoi

Nimic nu-i mai împiedică pe șoferi să apese tare pedala de accelerație. Legea e mai blândă începând de astăzi și încurajează recidiva.

Vitezomanii sunt iertați ușor de acum. Legea pentru modificarea și completarea Ordonanței de Urgență a Guvernului 195/2002, privind circulația pe drumurile publice a fost votată de parlamentari și publicată, astăzi, 18 iulie în Monitorul Oficial. Ceea e înseamnă că a intrat deja în vigoare.

Potrivit actului normativ, un șofer cu permisul reținut pentru viteză poate să beneficieze de reducerea perioadei de suspendare, chiar dacă a avut antecedente în ultimii doi ani.

Dacă în vechea lege era stipulat că vitezonmanul putea să dea examen pentru recuperarea carnetului după 90 de zile, acum o poate face după 30 de zile.

Excepție de la această regulă fac șoferii începători care au sub  un an de condus. Asta se întâmplă în contextul în care viteza se află printre primele cauze ale accidetelor grave, iar România se află pe primul loc în topul satelor europene cu cei mai mulți morți proveniți în urma evenimentelor rutiere.

Totodată, de luna trecută, a fost modificat Codul Rutier, în sensul că polițișii trebuie să stea cu radarele la vedere, aparatele de măsurare a vitezei să fie instalate doar în mașini inscripționate, iar radarele-pistol să fie amplasate la maximum zece metri distanță de autoturismul Poliției.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Poliție Belgia jpg
image
image
image
image
image
image
norvegia studii colaj pixabay jpg
image png
elevi scoli politie si pompieri e1641193237723 webp
kumarasamy navaneethan jpg
baie pixabay jpg
plaja dunraven bay captura video 2 jpg
CEDO - Curtea Europeană a Drepturlor Omului FOTO Shutterstock
farmacie medicamente pastile shutterstock 717437125 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net