Vrei să cumperi o locuinţă? Încearcă varianta creditelor de economisire-creditare

Ultima actualizare:

Economiile aduc câştiguri mari în timp

Foarte mulţi dintre clienţii care au semnat contracte de economisire-creditare au fost tentaţi de câştigurile pe care le pot obţine pentru economiile lor. Statul acordă anual o primă de stat de 25% din sumele economisite, în limita a 250 de euro pe an. Dacă te gândeşti să închei un contract în acest scop, trebuie să ai în vedere o perioadă de economisire în medie de 5 ani, în care nu poţi face retrageri. În cazul în care retragi banii înainte de termen, pierzi prima de la stat.

Economiseşte în mod regulat

Contractele de economisire-creditare îţi permit să faci economii în ritmul propriu. Nu eşti condiţionat să depui o anumită sumă lunară. Este însă în avantajul tău să economiseşti regulat. Doar dacă faci depuneri în fiecare an vei beneficia de prima de stat anuală. În caz contrar, economiile tale vor aduce câştiguri mult mai mici, deoarece vei încasa doar o dobândă de de 1,5%-3% pe an, din care se reţine şi impozitul pe venit. Pentru a valorifica la maximum prima de la stat, este recomandat să economiseşti pe an până în 4500 de lei, adică 375 de lei pe lună. Dacă poţi face depuneri mai mari, poţi deschide conturi suplimentare pentru fiecare membru al familiei. Fiecare contract va beneficia de o primă de stat.

Foloseşte banii pentru finanţări imobiliare

Aceste contracte sunt concepute pentru finanţări imobiliare. Utilizează banii în acest scop şi vei beneficia de avantajele complete ale acestor produse. După o perioadă minimă de economisire, vei putea obţine un credit în lei cu dobândă fixă, la costuri reduse cu dobânzi fixe de 4,5%-6%. Un credit locativ acordat prin sistemul de economisire-creditare ajunge să fie de câteva ori mai ieftin chiar şi faţă de un împrumut Prima Casă.

Planificarea financiară este esenţială

De cele mai multe ori, este nevoie să economiseşti în medie 5 ani pentru a putea obţine un credit locativ. De aceea este necesar să achiziţionezi din timp un astfel de contract, pentru a putea accesa creditul la momentul dorit.

Durata etapei de economisire depinde atât de suma de care ai nevoie, cât şi de suma pe care o poţi economisi lunar. Nu există o limită pentru perioada de economisire, astfel că, dacă ai devenit eligibil pentru credit şi nu doreşti încă să faci o investiţie imobiliară, poţi continua să economiseşti mai departe, urmând a beneficia de prime de stat. În cazul în care vrei să faci o investiţie imobiliară mai devreme, există posibilitatea de a solicita un credit anticipat.

Este însă recomandat să apelezi la acest credit atunci când mai ai unul sau doi ani până la repartizarea contractului, pentru a plăti dobânzi mai mici. În România există, la ora actuală, doar două bănci destinate exclusiv finanţării achiziţiei de locuinţe şi economisirii în acest scop: BCR Banca pentru Locuinţe şi Raiffeisen Locuinţe.

- Un contract de economisire-creditare se poate încheia de la 18 ani, indiferent de sursa veniturilor tale.- Banii sunt garantaţi de Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare în limita echivalentului a 100.000 €.- Pentru a beneficia de prima de stat trebuie să fii cetăţean român şi să ai domiciliul stabil în România. Prima de la stat este neimpozabilă.- Poţi să foloseşti economiile şi creditul pentru activităţi de modernizare, cumpărare, reabilitare, construcţie şi extindere a locuinţei. Dacă ai economisit cel puţin 5 ani, poţi să foloseşti banii economisiţi în orice alt scop. Prima va fi însă returnată la stat dacă ai economisit mai puţin de 5 ani şi dacă nu ai folosit banii în domeniul locativ.- Contractul se poate modifica oricând, se poate transfera unei alte persoane, te poţi retrage şi încheia oricând un alt contract. Dacă te retragi înainte de 5 ani, există un termen de restituire a economiilor de maximum 3 luni.- Nu există obligaţia depunerii de bani în fiecare lună. Când ai suficienţi bani poţi depune şi diferenţa pentru perioada în care nu ai economisit, astfel încât să ajungi la suma anuală de economisire. Este indicat să depui o rată constantă în fiecare lună.- Trebuie să economiseşti cel puţin 18 luni pentru creditul locativ şi numai o lună pentru finanţarea intermediară/anticipată. - Dacă după faza de economisire contractul tău a ajuns la repartizare şi nu soliciţi creditul, poţi să îţi retragi economiile sau poţi să-ţi continui economisirea.- Ca să obţii creditul trebuie să îndeplineşti condiţiile contractuale şi condiţiile de creditare. Garanţiile pe care le oferi sunt cele necesare pentru orice credit - venituri care să asigure rambursarea creditului, ipotecă sau alte tipuri de garanţii.- Dacă poţi să economiseşti în acest fel, venitul tău ar trebui să fie suficient pentru a obţine un credit. Venitul tău va fi evaluat în momentul în care soliciţi creditul. - Creditele au dobânda anuală de 5% sau 6% şi o rată lunară fixă, accesibilă.- Dobânzile fixe la economii şi la credit sunt garantate prin contract şi rămân neschimbate pe toată perioada contractului indiferent de dobânzile altor bănci sau de cursurile valutare.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
17 ani de la intronizarea preafericitului parinte daniel ca patriarh al bisericii ortodoxe romane 309412 jpeg
ferma dacilor jpg
Doctor medic pacient consultatie FOTO Shutterstock jpg
Județul Galați, grav afectat de inundații FOTO: CJ Galați
eclipsa pixabay jpg
borsec jpg
american venit prima data in romania jpg
dani vancu buncar instagram jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net