Vrei un aparat de aer condiţionat? Grăbeşte-te ca să-l cumperi ieftin!

Ultima actualizare:

    Oferte pentru aere condiţionate!
Oferte pentru aere condiţionate!

Vrei să-ţi cumperi un aparat de aer condiţionat? Dacă nu te grăbeşti, în curând, preţul acestora te va ustura la buzunare! Potrivit unei directive europene, de pe piaţă vor dispărea produsele care funcţionează pe sistemul pornire/oprire. Acestea vor fi înlocuite cu aparate dintr-o generaţie mai nouă, mai scumpe. Click! îţi spune ce găseşti în prezent în magazine.

De la începutul anului trecut, din ianuarie, a intrat în vigoare o directivă europeană  referitoare la aparatele de aer condiţionat cu o capacitate de 12 KW, încercându-se reglementarea consumului energetic al acestor produse. În prezent, la noi se vând două tipuri de aparate: cu compresor de tip on-off (pornire/oprire) şi cu compresor Inverter.

Ce înseamnă sistemul Inverter?

Un sistem de aer condiţionat cu Inverter îşi reglează în mod continuu randamentul de răcire şi încălzire, pentru a-l corela cu temperatura din cameră, îmbunătăţind, astfel, nivelurile confortului. Inverterul reduce timpul de pornire al sistemului şi se ajunge mult mai rapid la temperatura solicitată a camerei. Imediat ce temperatura corectă a fost atinsă, Inverterul garantează menţinerea ei constantă. Astfel, consumul de energie scade şi cu până la 80% în comparaţie cu un sistem tradiţional cu pornire/oprire.  Practic, nu mai trebuie să aprindem şi să stingem aparatul de fie­care dată când ne este prea cald sau prea frig.

Uite ce găseşti în magazine!

Pe site-ul celor de la Altex găsim doar două modele cu compresor on-off. Este vorba despre un aparat Vortex de 12 BTU la un preţ de 999,90 lei, care se află pe stoc, şi despre un alt aparat, tot Vortex, de 9 BTU, la un preţ de 939,90 lei dar care se aduce doar pe comandă.

Magazinele Domo - Pe site găsim un sigur produs cu compresor on-off: marca Midea, de 12 BTU, cu o clasă de energie A şi care te costă 1099 lei.

Magazinele Flanco - Vând mai multe aparate de tip vechi, printre care AUX , de 12 BTU, clasa A de energie pentru care trebuie să plăteşti 1.099,90 lei.  

Magazinele MediaGalaxy - Găsim pe site doar două produse de tip on-off. Este vorba despre două aparate de aer condiţionat Vortex, de 12 şi 9 BTU, la preţuri de 999,90 lei respectiv 939,9 lei. După cum se observă este aceaşi ofertă pe care o găsim şi la Altex.

Magazinul online emag.ro - Nici magazinele care comercializează produse electronice şi electrocasnice strict online, precum emag.ro, nu mai au în ofertă multe produse de acest tip. Cei de la emag.ro vând un Vortex de 12 BTU la 999,99 lei, un aparat Midea tot de 12 BTU la 1.099,99 lei şi ultimul, un aparat Vortex de 9 BTU pentru care ar trebui să plăteşti 949,99 lei.

Magazinele Carrefour - Şi aici găsim modele cu compresor de tip on-off, însă predomină tot cele de tip Inverter. De aici, putem cumpăra produse Samsung, Orion, Techno, Inventor, Beko, iar preţurile sunt reduse în această perioadă. De exemplu, un aparat de aer condiţionat de tip Inverter, produs de cei de la Inventor, costă acum de la 1.449 lei la 1.349 lei.

Aparatele cu compresor on-off (pornire/oprire) sunt mai ieftine faţă de cele de tip nou Inverter însă, în curând, după ce se termină stocul vechi al producătorului, nu le vom mai găsi la raft. În magazinele Carrefour, deocamdată, încă le mai găsim. Însă, ne-au spus vânzătorii, nu se ştie până când.

Iată cât costă

Oferte pentru aere condiţionate!
Oferte pentru aere condiţionate!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Homo erectus – primii hominini care au depășit „rubiconul cerebral” jpeg
image
image
image
image
image
image
image png
Ce este asigurarea profesională IT și cine este obligat să o aibă în România jpg
rhubarb 3399627 1280 jpg
port ovidiu jpg
tomatoes 1561565 1280 jpg
camera de aur pelisor jpg
maria vacarescu  jpg
bebelus bona imagini jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net