Vreme caldă în Bucureşti: «E prima oară când îmi fac ziua la terasă»

Ultima actualizare:

    Tiberiu (17 ani) şi-a  sărbătorit ieri ziua  de naştere alături  de iubită şi câţiva  colegi, la o terasă  din Centrul Vechi
Tiberiu (17 ani) şi-a sărbătorit ieri ziua de naştere alături de iubită şi câţiva colegi, la o terasă din Centrul Vechi

Un vechi proverb spune că în octombrie “şi soarele îşi cumpără cojoc”. Toamna ne mai face însă şi surprize, iar ieri soarele ne-a bucurat din plin cu razele sale. La prânz, mercurul din termometre a urcat până la 30 °C.

Vreme neobişnuit de frumoasă pentru această perioadă a anului! Temperaturile ridicate au fost un motiv numai bun pentru ca oamenii să iasă din case, fie pentru o plimbare în parc, cu bicicletele, fie pentru o bere la terasă.

Micuţul Mihai Luca (4 ani) s-a jucat şi s-a pozat cu papagalii, alături de mama lui şi o prietenă

simeon stalpnicul png

În Centrul Vechi al Capitalei, la orele prânzului, era gălăgie maximă, deşi era marţi. Terasele s-au umplut de tineri dornici să savureze o bere sau o prăjitură. Tibi a împlinit ieri 17 ani şi şi-a scos colegii la un suc. Este pentru prima dată când vremea îi permite să-şi serbeze ziua în aer liber.

Cătălina şi-a luat prietenii la o plimbare în aer liber cu bicicleta. Pentru închirierea bicicletelor au plătit 4 lei pe oră

simeon stalpnicul png

Şi în Herăstrău, ieri, a fost agitaţie mare. Zeci de bărcuţe şi hidrobiciclete şi-au luat avânt pe lac. Valentin, Petru, Andreea, Simona şi Radu s-au distrat copios, încercând să urnească o barcă din loc.

După ce au terminat cursurile, Valentin şi Petru alături de alţi prieteni au dat o tură cu barca pe lacul Herăstrău

simeon stalpnicul png

Simpaticul Luca Alexandru (4 ani) a "dresat" papagali şi s-a relaxat la umbra unui tei alături de mama sa. "Cine ştie când o să mai avem vreme aşa frumoasă. Am zis să profităm din plin de ea", ne-a spus Daniela, mama micuţului.

Cătălina a învăţat trucuri noi cu bicicleta şi e bucuroasă că n-a înlocuit încă tricoul cu puloverul.

Vremea se răceşte abia săptămâna următoare

Incredibil! Ieri, au fost 30 de grade în sudul ţării, la Giurgiu şi Zimnicea, ca în toiul verii! De azi, treptat, temperaturile scad, astfel încât în weekend vor fi cel mult 22 de grade, în sud.

Prognoza pentru următoarele două săptămâni arată că, din 22 octombrie, va avea loc o scădere bruscă a temperaturilor, până la 14 -16 grade în sud şi 12 grade în Moldova.

Această răcire va dura cel mult 4 zile, după care vor fi valori normale pentru sfârşitul lunii octombrie, în jur de 18 grade. Ploile vor fi slabe, doar în nordul ţării.

image
image
image
image
image
image
regele carol i wiki Descopera jpg
alba renai jpg
431583518 952319999577748 595215102330126423 n jpg
gradina Keukenhof olanda profimedia jpg
Crestere salariu FOTO Shutterstock
image png
Demonstrație efectuată de reprezentanții MAI în pregătirea aderării României cu frontierele aeriene și maritime la spațiul Schengen, în aeroportul Otopeni, Ilfov. FOTO Inquam Photos / Octav Ganea
laleaua pestrita jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net