Vremea se schimbă radical. Unde va ploua torențial


    Ploile torențiale vor cuprinde treptat întreaga țarăfoto: Shutterstock
Ploile torențiale vor cuprinde treptat întreaga țarăfoto: Shutterstock

În timp ce trei sferturi din ţară se sufocă din cauza caniculei, în vest şi nord se răcoreşte. Meteorologii anunţă în aceste regiuni vijelii, grindină şi ploi torenţiale. De miercuri, instabilitatea va cuprinde treptat toate zonele.

Marţi, 17 august, conform Administraţiei Naţionale de Meteorologie(ANM), citată de Adevarul.ro, în ţară, vremea se va răcori semnificativ în regiunile vestice şi nordice şi se va menţine călduroasă în rest, în special în sud unde canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista, însă progresiv, dinspre vest, va creşte şi gradul de instabilitate atmosferică. Astfel, temperaturile maxime se vor încadra între 26 de grade în Dealurile Crişanei şi 38…39 de grade în Lunca Dunării.  

Înnorările se vor accentua treptat în Banat, Crişana, Maramureş, Moldova şi zonele montane, iar din orele serii şi în Oltenia şi vestul Munteniei; pe arii extinse vor fi ploi torenţiale, frecvente descărcări electrice, local rafale puternice ale vântului, vijelii şi grindină. Pe alocuri, în intervale scurte de timp sau prin cumulare, se vor înregistra cantităţi de apă importante. În regiunile sud-estice probabilitatea pentru astfel de fenomene va fi redusă. Minimele termice vor fi cuprinse între 12 şi 23 de grade.  

Vremea în București. Miercuri va ploua torențial

În Bucureşti, canicula şi disconfortul termic accentuat vor persista, astfel temperatura maximă se va situa în jurul a 37 de grade. Cerul va fi variabil, iar vântul va sufla slab şi moderat. În a doua parte a nopţii, temporar cerul se va înnora, dar probabilitatea pentru fenomene de instabilitate atmosferică va fi redusă. Minima termică va fi de 20…21 de grade, uşor mai scăzută în zona periurbană.

Miercuri, instabilitatea atmosferică va fi accentuată în majoritatea zonelor, iar temperaturile vor scădea în toată ţara, vremea devenind local răcoroasă în vest, nord şi centru şi doar pe spaţii mici, în sud-est, se va mai resimţi disconfort termic. Înnorările vor fi temporar accentuate, pe arii extinse vor fi averse, descărcări electrice, intensificări ale vântului şi pe alocuri grindină şi vijelii.  

Ploile vor avea caracter torenţial şi se vor înregistra cantităţi de apă însemnate. În extremitatea de vest a teritoriului astfel de fenomene se vor semnala pe spaţii mici, iar în cea de sud-est probabilitatea de producere a acestora va fi redusă. Temperaturile maxime se vor încadra între 19…20 de grade în zona de deal din Banat şi Crişana, în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 33 de grade în sud-estul Munteniei; minimele termice vor fi cuprinse în general între 11 şi 21 de grade.  

În Bucureşti, regimul termic se va pondera, dar vremea va fi în general instabilă. În special din orele după-amiezii, vor fi perioade în care instabilitatea atmosferică accentuată se va manifesta prin averse, descărcări electrice şi intensificãri ale vântului. Conform meteorologilor, ploile vor avea caracter torenţial, se pot înregistra cantităţi importante de apă şi vor fi posibile vijelii şi grindină. Temperatura maximă va fi de 31…32 de grade, iar cea minimă de 17…19 grade.

087 women 19 Camelia Sucu (1) jpg
horoscop zilnic 4 octombrie jpeg
jenna ortega despre rolul wednesday jpg
catherine zeta jones png
foto1 porcul jardelb jpg
cub rebeca onoriu png
Mihai Bendeac FOTO Facebook
Ion Dichiseanu si unica sa fiica Ioana jpg
image
image
image
image
image
image
foto1 porcul jardelb jpg
foto1 anais si antoniob jpg
calendar ortodox 2021 8 decembrie sf cuvios patapie doxologia jpeg
marilyn manson Popa Elena Luminita jpg
Forțe de ordine în preajma ambasadei Ucrainei la București după ce au fost descoperite niște plicuri suspecte. FOTO Inquam Photos / George Călin
FotoJet jpg