Zeci de cadavre putrezesc de luni de zile la Medicina Legală

Ultima actualizare:

Zeci de cadavre fără aparţinător ce ar fi trebuit să fie ridicat de către primării zac pe mesele de la "Mina Minovici", unele chiar şi de cinci luni, chiar dacă termenul pentru stocarea acestora este de zece zile.

În momentul de faţă, la INML zac fără suflare 35 de persoane fără rude, majoritatea din sectoarele 3 şi 4. Cadavrele au fost autopsiate şi urma ca serviciile sociale ale primăriilor de sector să le ridice şi să le înhumeze.

"Capacitatea de stocare în frigidere este limitată. În plus, cadavrele nu sunt îngheţate şi se degradează. Există riscul apariţiei unor focare de infecţie. Ar trebui să stea în frigider şapte, cel mult zece zile. Or, avem unele şi de peste cinci luni, cele mai multe fiind din sectoarele III şi V", a spus directorul general al INML "Mina Minovici", prof. dr. Dan Dermengiu, pentru MEDIAFAX.

Deşi au fost anunţate, serviciile sociale ale primăriilor nu au venit să ridice cadavrele.

"Primăriile de sector ne-au spus că nu au bani şi că oricum acţiunea a fost preluată de către Municipalitate. Cei din Primăria Capitalei spun că nu sunt încă pregătiţi pentru preluarea acestei activităţi. Dar nici noi nu mai putem ţine aceste cadavre care ne blochează activitatea", a mai spus directorul general al INML.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
www.antena3.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.bugetul.ro
Fiicele Regelui Mihai si Principele Radu la parastasul de 6 ani al Regelui Mihai   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
okmagazine.ro
image
historia.ro
image
historia.ro
explozii liban afp jpg
pestera ghetarul focul viu jpg
caius covrig jpg
Nutu Camataru FOTO Captură video
accident masina tramvai Bucuresti, foto facebook jpg
planseul de la unirii jpg
shutterstock 1195754011 scaled jpg
Captură de ecran din 2024 09 19 la 12 02 07 png
image
actualitate.net
image
actualitate.net