Naufragiu tragic în Sierra Leone

O navă care transporta cel puţin 150 de pasageri, printre care se aflau numeroşi copii, s-a scufundat marţi în cursul unei furtuni care a surprins-o pe un râu din Sierra Leone, în apropierea satului Tombo, situat la 80 km de capitala ţării, Freetown, a aflat ieri agenţia France Presse din surse oficiale.

Purtătorul de cuvânt al poliţiei a declarat că doar 37 de persoane au fost salvate şi internate în clinica satului. Doar opt cadavre au fost recuperate, celelalte persoane fiind declarate dispărute, presupuse înecate, deşi căutarea lor continuă. Printre persoanele salvate nu se află niciun copil, relatează Agerpres.

Responsabili locali afirmă că vasul a fost surprins de o furtună puternică, însoţită de o ploaie torenţială, care l-a scufundat în câteva minute.

Potrivit supravieţuitorilor, la bordul navei se aflau numeroşi copii care se îndreptau spre Freetown împreună cu părinţii lor pentru a se înscrie în şcoli, o dată cu începerea noului an de învăţământ.

Un ofiţer de marină implicat în operaţiunile de salvare a declarat, sub acoperirea anonimatului, că mărturii depuse de supravieţuitori arată că "numărul real al pasagerilor navei era de peste 300!"

Naufragiile sunt frecvente în această ţară vest-africană în sezonul ploilor. Majoritatea vaselor navighează fără să fie supuse unor inspecţii cu regularitate şi nu dispun de registre cu numele pasagerilor. Cele mai multe nu au echipamente de bază pentru securitatea celor pe care îi transportă şi nici de veste de salvare, potrivit observatorilor.

FotoJet jpg
florin salam jpeg
andrew tate 1 PNG
FotoJet (1) jpg
David Popovici castiga proba de 50m liber la campionatele europene de inot LEN European Aquatics in Otopeni Ilfov 8 iulie 2022 FOTO Inquam Photos / George Calin
257632721 283109130493372 5231993439749515723 n jpg
FotoJet (2) jpg
Reynolds si sotia lui jpg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 14 august sf proroc miheia png
1 Uttam Parmar jpg
functionar banca jpeg
Campaniile lui Mihai Viteazul jpeg
TikTok oameni ilustratie retea sociala smartphone FOTO Shutterstock
bani banca bancnote jpeg