Nisip radioactiv pe o plajă a litoralului bulgăresc al Mării Negre

Informaţia a fost anunţată de guvernatorul regiunii Burgas, Konstantin Grebenarov, destinatarul scrisorii redactate de experţii bulgari, prin care aceştia le cer autorităţilor locale să anunţe populaţia şi să amplaseze semne de avertizare pentru vizitatori, pentru ca aceştia să nu folosească plaja.

Nivelul de radiaţii este de două ori mai mare decât valoarea normală pentru sudul litoralului, dar pericolul nu este în aer, ci mai degrabă în nisip, care conţine uraniu şi radiu . Aceste elemente provin de la o mină închisă situată în apropiere, care a depozitat importante cantităţi de deşeuri radioactive în acest golf în perioada 1954-1977.

Experţii susţin că apa mării nu este radioactivă, dar expunerea timp de câteva zile pe plajă poate fi periculoasă.

Creşterea nivelului de radiaţii în zonă în ultimii trei ani este atribuită unor deşeuri care nu au fost ridicate în totalitate.

Guvernatorul susţine că semnele de avertizare, amplasate în Vromos, au fost înlăturate de proprietarii locali, dar vor fi montate din nou.

La începutul lui august, Grebenarov a emis un ordin prin care interzicea folosirea plajei situate între oraşele Burgas şi Sozopol, în apropiere de oraşul Cernomoreţ, după ce s-a consultat cu experţi din cadrul Ministerului Sănătăţii şi Agenţiei pentru Mediu.

cub gazi demirel png
Carmen Bruma face sport
marius buga pro tv foto facebook jpg
cub horoscop 1 gif
cub oana roman png
cladiri bucuresti jpeg
înșelat jpg
bogdan ioan la vocea  jpg
image
image
image
image
image
image
calendar ortodox 2021 9 februarie sfantul mucenic nichifor jpeg
frontB jpg
1 dragobete jpg jpeg
baza fotoliu (captura video) jpg
Moscheea din Malatya jpg
FotoJet (2) jpg