Nu-l lăsaţi pe Sebi să rămână orb!

Costul intervenţiei chirugicale în America este unul copleşitor pentru familia Colgiu, din comuna Afumaţi, Ilfov. Nu există, însă, altă soluţie pentru copiii cu retinopatii, iar mama se tânguie parcă a rugă: "Măcar un ochi să i-l salveze, de 15.000 de dolari!".

Sebastian a venit pe lume prematur şi a stat la incubator aproape două luni. Apoi, Liliana, mama, a fost anunţată că Sebi are retinopatie de maturitate.

"Această boală determină dezlipirea retinei şi, în final, orbirea. E un diagnostic pe care cred că nicio mamă nu are puterea necesară să-l accepte! Cum să te uiţi la copilul tău şi să ştii că nu te va vedea niciodată şi că va trăi în beznă?", ne-a povestit femeia.

Micuţul a fost operat, însă intervenţia chirurgicală nu a fost un succes. Părinţii au ajuns la o clinică privată, în Italia, unde pe micuţ l-a consultat un medic renumit din SUA. Acesta le-a redat speranţele aproape pierdute în anii de căutări.

"La ochiul drept, Sebi are dezlipire totală de retină, dar şi glaucom. Medicul ne-a spus că trebuie operat de urgenţă, fiindcă ochiul creşte în dimensiune şi există riscul să iasă din orbită şi astfel să rămână fără el. Doctorul ne-a dat însă şi speranţe: la ochiul stâng are dezlipire parţială de retină, iar şansa de reuşită a intervenţiei chirurgicale menită să-i redea vederea este mult mai mare", ne-a spus mama.

Sebi are acum 3 ani şi, chiar dacă nu vede, ştie toate vedetele de la ProTv după voce. A învăţat literele până la "F" şi să numere până la 10. Când i-am făcut poze în redacţie, ne-a frânt inimile: "Mami, vine lumina! Ce face domnul cu lumina?", întreba Sebi la declanşarea bliţului.

Cum îl ajutaţi pe Sebastian!

Îl puteţi ajuta pe Sebastian Colgiu depunând bani pe numele lui, în contul Fundaţiei Adevărul deschis la BCR sucursala Tunari: RO 09 RNCB 0286001133100003 - în lei.

Regele Charles FOTO Getty Images jpg
 Foto   Facebook Ile du Levant  (4) jpg
meghan markle jpg
cub botez tort liam png
reghe corina caciuc jpeg
cub botez reghecampf caciuc png
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (14) jpg
tanar deces alba jpg
image
image
image
image
Hunedoara Foto Daniel Guță  ADEVĂRUL (18) jpg
Spaga shutterstock 2069820137 jpg
meghan markle jpg
Regele Charles FOTO Getty Images jpg
rafila jpg
Foto   FacebookTelegondola si Partia Olimpica Borsa (10) jpg