Operaţiune dificilă de salvare a turistului blocat într-o capcană de urşi

Ultima actualizare:

Turistul rănit care a rămas blocat pe creasta Munţilor Mehedinţiului se află la o altitudine de aproximativ 1.200 de metri, iar potrivit salvamontiştilor operaţiunea de salvare este extrem de dificilă, existând riscul ca bărbatul să fie atacat de animale sălbatice.

Potrivit şefului Salvamont Caraş Severin, Valentin Balaban, pompierii, jandarmii şi salvamontiştii au încercat să-l localizeze pe turist cu ajutorul reprezentanţilor Geoparcului Domogled-Valea Cernei, iar în jurul orei 15.00 au început să urce către locul indicat de acesta, dar operaţiunea de salvare ar putea dura mai bine de opt ore.

Aceeaşi sursă a mai spus că din datele indicate de turist reiese acesta ar fi rămas blocat într-o capcană pentru urşi, existând riscul ca, odată cu lăsarea întunericului, să fie atacat de animale sălbatice, din cauza sângerării.

Bărbatul din Bucureşti a anunţat autorităţile, la 112, şi a spus că s-a abătut de la trase, apoi s-a ghidat după o busolă şi a intrat cu piciorul în capcană. El a sunat la ora 12.00 la "Apel Urgenţă", conform estimărilor turistul plecând în jurul orei 8.00 de la Pensiunea Dumbrava.

image
image
image
image
image
image
criminalisti politia nu treceti jpg
buget facturi energie jpg
Baie sare wuhaus com jpg
Eliminarea palmierilor plantați de Primăria Sectorului 3 în Piața Unirii din București. FOTO Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu
Captură de ecran din 2024 03 28 la 19 59 14 png
Gorj 1 jpg
sofer jpg
regele carol i wiki Descopera jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net