Actriţa Ani Creţu a dat statul român în judecată. Toate mămicile sunt alături de ea

Ultima actualizare:

În luna martie a acestui an, Ani Creţu l-a adus pe lume pe fiul ei, Adan-Marcel jr. Abia şase luni mai târziu a început să primească indemnizaţia pentru creşterea copilului.

„Legea spune că în maximum două luni de la trimiterea dosarului primeşti banii. Eu am trimis dosarul la două luni după ce am născut şi am primit banii abia după alte patru. În primul rând, trebuie să ştiţi că o femeie slăbită după operaţie, cu un bebeluş care suge din oră în oră, nu se poate deplasa personal pe la toate instituţiile de unde trebuie să adune acte, iar cu împuternicit nu ai voie. Trebuie să te duci personal, să stai la cozi cu copilul în braţe, ca să te umilească", spune actriţa.

A primit banii după patru luni de la depunerea dosarului şi asta pentru că s-a dus peste ei. „În septembrie am intentat proces Statului român întrucât aş vrea să îmi spună cei responsabili cu ce pot trăi un bebeluş şi mama lui până când catadicsesc unii să îţi trimită banii. Menţionez că legea te obligă să nu ai alte venituri pentru că îţi pierzi indemnizaţia. Deci, dacă nu ai alte venituri şi indemnizaţia nu vine, din ce trăim?", se întreabă Ani Creţu.

Vrea să fie "vocea" tuturor mămicilor aflate în situaţia ei

Ea recunoaşte că a trăit din economii. „Eu nu sunt o întreţinută, mă întreţin singură, Marcel (n.r. iubitul ei) e şi el un angajat. Cazul meu este unul «fericit», dar sunt mame care chiar nu au din ce trăi până la prima indemnizaţie. Mi se pare mai mult decât normal să iau atitudine şi să fiu glasul mamelor care nu au cui să-şi strige necazul", spune actriţa.

O altă problemă care o nemulţumeşte şi pe care a inclus-o la dosar o reprezintă „luna a 12-a". Potrivit unei directive europene, mama poate sta în concediu pentru creşterea copilului 11 luni, iar tatăl o lună. Dacă tatăl nu stă, pierzi indemnizaţia pe luna respectivă. „Adică tatăl trebuie să umble şi el să facă acel dosar odios pentru indemnizaţie, pe care l-am făcut eu. Nu îmi imaginez cine ar face asta doar pentru o lună", spune Ani, care ar vrea să i se permită să stea ea acasă în luna care i se cuvine şi pentru care a cotizat suficient statului, în cei 15 ani de muncă. „Culmea, mi-au dat termen de judecată pe 27 iunie 2014, când deja nu mai e cazul. Dar am făcut preschimbare de termen", promite actriţa.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
man at supermarket jpg
Imparateasa Messalina jpg
Infarct - inima - boli cardiace FOTO Shutterstock
tocător de legume jpg
rosii tomate istock jpg
Batrana pensionara bani pensie FOTO Shutterstock jpg
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net