O poveste de iubire despre care s-a vorbit ┼či la Europa Liber─â: Nadia Com─âneci ┼či Benone Sinulescu

20 decembrie 2013
Nadia Com─âneci jpeg
Nadia Comaneci

Una dintre legendele care au circulat pe vremea lui Ceau╚Öescu a fost rela╚Ťia dintre Benone Sinulescu ╚Öi... Nadia Com─âneci! Iat─â ce spune artistul despre povestea respectiv─â ╚Öi de la ce crede c─â a luat at├óta amploare.

Benone Sinulescu explic─â de ce s-a spus pe vremuri c─â ar fi tr─âit o poveste de dragoste cu Nadia Com─âneci. Interpretul de muzic─â popular spune c─â la sf├ór╚Öitul anilor 70 ╚Öi ├«nceputul anilor 80, Nadia se bucura de o mare popularitate ├«n lume. Era singura rom├ónc─â la fel de cunoscut─â, poate ╚Öi mai mult dec├ót so╚Ťii Ceau╚Öescu.

La Jocurile Olimpice de la Montreal, din 1976, Nadia Comăneci a obţinut prima notă de 10 din istoria competiţiei, la gimnastică jpeg
Nadia Comaneci

Presupusa rela╚Ťia dintre Nea Beni ╚Öi marea noastr─â gimnast─â era tr├ómbi╚Ťat─â inclusiv la Europa Liber─â, postul de radio care oferea stiri rom├ónilor f─âr─â cenzur─â. Benone spune c─â a╚Öa-zisa poveste a fost o simpl─â inven╚Ťie. "Iat─â de la ce a pornit. Nadia era ├«ntr-un cantonament la Bucure╚Öti, urma s─â plece a doua zi ├«n America, s─â fie primit─â de to╚Ťi pre╚Öedin╚Ťii de stat ai ╚Ť─ârilor latine.

Ea era ├«ntr-un catonament la 23 august, a doua zi ├«n America de sud s─â fie primit─â de to╚Ťi sefii de sta ai t─ârilor latine... Era v─âzut─â ca o zei╚Ť─â! Ea nu cuno╚Ötea pe nimeni ├«n Bucure╚Öti, dec├ót pe mine ╚Öi pe Irina Loghin. ├Än acea sear─â, ├«nainte s─â plece peste Ocean, Nadia a venit la mine acas─â. A fugit din cantonament! A c─âutat-o pe Irina ╚Öi nu a dat de ea, apoi m-a c─âutat pe mine. Toat─â lumea era ├«n alet─â: disp─âruse Nadia Com─âneci!", ne poveste╚Öte Nea Beni.

Benone Sinulescu jpeg
Nadia Comaneci

image
Nadia Comaneci

"╚śi apare Nadia, m-am trezit cu ea la u╚Ö─â. MI-a spus c─â ├«i e dor de mama ei ╚Öi c─â ar vrea s─â mearg─â la One╚Öti. la mine. De fapt venise s─â-mi cear─â bani de tren s─â mearg─â la One╚Öti. Ea nu ╚Ötia c─â fiind Erou al Muncii Socialiste putea circula gratis cu trenul... La mine acas─â mai era mama mea, ╚Öeful Ansamblului Cioc├órlia de pe atunci ╚Öi o familie din Yugoslavia. I-am explicat c─â e o ocazie unic─â pentru ea s─â mearg─â ├«n SUA, c─â ne reprezint─â ╚Ťara", spune artistul.

Era perioada ├«n care se zvonea ╚Öi c─â antrenorul Bella Karoly era prea dur cu gimnastele... "Am tratat-o cu ├«nghe╚Ťat─â, am hr─ânit-o... Marii granzi ai Comitetului Central erau pe urmele ei ╚Öi m-au sunat s─â m─â ├«ntrebe dac─â Nadia e la mine. Am primit telefon imediat: Tovar─â╚Öe Benone, Nadia e cumva la dvs?. A, ne-am lini╚Ötit, au spus. A venit poli╚Ťia ╚Öi Nadia a fost l─âmurit─â s─â plece ├«n SUA, unde a fost primit─â cu onoruri. Am convins-o s─â plece... Era un brand na╚Ťional ╚Öi era persoana nr.1 de pe planet─â... De atunci s-au iscat zacele zvonuri c─â a╚Ö fi avut ceva cu Nadia. Am auzit ╚Öi eu de Rom├ónia liber─â, p├ón─â atunci avusesem ├«ncredere ├«n cei de acolo, dar c├ónd au min╚Ťit despre mine ╚Öi Nadia...", explic─â solistul.

simeon stalpnicul png
Nadia Comaneci

Benone Sinulescu o cunoscuse pe Nadia Com─âneci la One╚Öti, c├ónd fusese ├«mpreun─â cu Irina Loghin s─â sus╚Ťin─â un spectacol. Interpretul ├«╚Öi aminte╚Öte c─â a c├óntat ╚Öi la nunta unei veri╚Öoare de-a Nadiei ╚Öi c─â i-a cunoscut familia gimnastei noastre. "Am fost ╚Öi ├«n vizit─â la Nadia acas─â. ╚śi ea ╚Öi ai ei s-au bucurat foarte mult. ╚śi noi la fel! Avea o camer─â plin─â de p─âpu╚Öi ╚Öi trofee. Dar am uitat s─â v─â spun c─â ini╚Ťial, eu ╚Öi Irina uitasem de concertul de la One╚Öti. Am ajuns abia c├ónd publicul pleca... Era triste╚Ťe mare c─â nu am c├óntat! Pe atunci eram ├«n mare v─âg─â ╚Öi am promis c─â mergem s─â le c├ónt─âm gratis ca s─â repar─âm gre╚Öeala A doua zi dup─â concert am cunoscut-o pe Nadia", ne-a declarat Benone Sinulescu.

├Ändr─âgiul artist spune c─â a mai ├«nt├ólnit-o pe Zei╚Ťa de la Montreal ├«ntr-un turneu ├«n Canada, dup─â anii 90. "Eram ├«n Canada ╚Öi am c─âutat-o s─â o salut. Aveam o cuno╚Ötin╚Ť─â comun─â acolo ╚Öi am g─âsit-o. A fost o ├«nc├óntare s─â o rev─âd", ├«ncheie artistul.

bianca dragusanu
catalin eva maruta jpg
anda adam
BeFunky collage (10) jpg
Ce face si cum arata acum Liviu Arteni fostul sot al celebrei Israela Vodovoz 1024x576 webp
anda adam png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
elon musk met gala 2022
1 pozitie somn jpg jpeg
1 menstruatie jpg jpeg
shutterstock 425022403 copy jpg
raceala covid alergie jpg
volodimir olena zelenski Foto EPA EFE (3) jpg