În traista Vicoveancăi se află mereu farduri, biblia şi fotografii pentru autografe

image
Sofia Vicoveanca nu se departe la nicio apariţie publică de traista ei (FOTO: CLICK!)

Ne încântă cu piesele ei de peste 50 de ani, însă puţini ştiu secretele interpretei de muzică populară. Click! a aflat ce alte pasiuni are Sofia Vicoveanca şi ce ascunde în traista pe care o poartă atunci când cântă.

I-a plăcut muzica polulară de mică, aşa că a urmat cursuri de specialitate şi a absolvit Şcoala Populară de Artă. În 1959, Sofia Vicoveanca a fost angajată ca solistă de muzică populară la Ansamblul de Cântece şi Dansuri „Ciprian Porumbescu" din Suceava. Solistei i s-a schimbat viaţa total după ce a născut şi spune că atunci a trebuit să se reinventeze. „În 1971 s-a născut fiul meu şi s-a produs o schimbare pentru mine după naştere: glasul mi-a coborât şi s-a îngroşat. Când m-am întors din nou pe scenă, nu am cutezat să port costumul de tânără interpretă, aşa cum cântasem până atunci. Devenisem mamă şi nu mai puteam purta acelaşi port, cum fac fetele din ziua de azi, care nu mai au timp să studieze portul şi tradiţia", a spus Sofia Vicoveanca, pentru Click!

Sofia Vicoveanca în filmul  “Vânătoarea de vulpi” (1980)

simeon stalpnicul png

După ce l-a născut pe băiatul ei, Sofia Vicoveanca a recurs şi la o schimbare de look, pentru că şi-a dorit să afişeze o imagine mai serioasă. „Mi-am schimbat costumul cu unul care se potrivea unei femei mature. Ideea cu mărgelele înfăşurate în jurul gâtului mi-a venit după ce le-am văzut într-o revistă veche. Iniţial ele nu erau înfăşurate, ci erau lăsate să atârne, însă cum am gâtul foarte lung au devenit singura mea podoabă. În plus, mi-am luat şi o traistă, ca femeile din lumea satului. În această traistă ţin mobilul, portofelul, o iconiţă şi o mică biblie, oglinda, farduri, cărţi de vizită, fotografii cu mine şi un creion, ca să dau autografe", a mai spus Sofia Vicoveanca!

Interpreta ne-a povestit că îi place să scrie versuri, iar o vreme a fost şi actriţă. După ce i s-a schimbat glasul, cântăreaţa a fost luată în vizor de regizori. „Nu mă pot considera actriţă, însă au fost regizori care mi-au încredinţat câteva roluri. Am jucat bocitoare, muncitoare sau ţăranci. Rolurile mele au fost diferite, am jucat în mai multe drame, cu puţine replici. Am jucat şi în «Sarea în bucate», rolul unei împărătese" a povestit solista, care am aflat că ia pentru fiecare recital 1.500 de euro.

Nepoatele îi spun «mămuca»

Interpreta s-a născut la 23 septembrie 1941, în Toporăuţi, o comună în apropiere de Cernăuţi. A fost botezată Sofia Fusa, dar a luat numele de scenă Sofia Vicoveanca. Interpreta a fost căsătorită cu ziaristul Victor Micu, care a decedat în 2001. Cei doi au împreună un fiu, care i-a dăruit două nepoate, Ana Sofia şi Maria Cătălina. „Pentru nepoatele mele sunt «mămuca» şi nu bunica. Ele vin de fiecare dată la mine în vacanţe, de sărbători alături de fiul meu şi de soţia lui", a povetit Sofia.

Cântăreaţa e foarte mândră de nepoatele ei, Sofia şi Maria

simeon stalpnicul png
cub andreea berecleanu eva zaharescu png
cub ionita si viorica de la clejani (1) png
Funeralii Alexandru Arșinel FOTO Inquam / George Călin
FotoJet (1) jpg
andreea mantea 2 JPG
image png
jlo alex rodriguez gettyimages 1131935237 jpg jpeg
Camilla Parker si Regele Charles jpeg
Stephanie Keith/Getty Images
1 pozitie somn jpg jpeg
image
image
image
image
Athos Salome jpg
William John Powers, alături de uriașa lui pisicuță jpg
1 ceas shutterstock 503867887 jpg jpeg
Meteo - vremea - ploaie - FOTO 123 RF
farmacie baza jpeg
alexandru arsinel jpeg