Pasajul suprateran Pipera-Tunari a fost inaugurat

Pasajul suprateran Pipera - Tunari rezolvă problemele de circulaţie din zona de nord a Capitalei, eliminând staţionările la trecerea la nivel cu calea ferată Bucureşti - Constanţa şi contribuind la fluidizarea traficului pe Bd. Pipera (fosta şos. Pipera - Tunari), una dintre arterele importante de intrare în Capitală.

Începute în august 2007, lucrările de execuţie a pasajului ar fi trebuit să fie finalizate în luna noiembrie a anului trecut, însă au apărut probleme legate de devierile de utilităţi - canalizare, apeducte magistrale, reţele electrice, reţele telefonice, fibră optică şi reţele de gaze naturale.

Pentru ca pasajul Pipera - Tunari să îşi poată dovedi utilitatea este necesar ca şi Şoseaua Pipera până la str. Barbu Văcărescu să fie lărgită pe patru benzi şi, de asemenea, să se construiască un pasaj peste str. Barbu Văcărescu spre Nicolae Caranfil.

Pasajul Pipera - Tunari este realizat cu fonduri PHARE şi a obţinut un grant de 5.000.000 de euro (aceasta fiind suma maximă acordată prin fondurile de preaderare prin acest program).

Orice cheltuieli suplimentare sunt suportate de beneficiarii lucrării - Consiliul Local sector 2 şi Consiliul Local Voluntari -, în cote părţi, în conformitate cu obligaţiile asumate prin contract.

Valoarea lucrărilor de execuţie a pasajului au fost de 9.337.921.23 de euro.

Lungimea totală a pasajului este de 231,39 metri, iar lăţimea de 18,6 metri. Totodată, pasajul dispune de două rampe de acces, lungimea totală a acestora fiind de 74 de metri spre Bucureşti şi 84 de metri spre Voluntari.

horoscop zilnic 1 martie jpeg
cub raluca podea png
cub isabela onoriu png
Shakira jpg
antonia sexy jpg
4 front doctorita spagara jpg
Bryan Johnson jpg
cub ioana ginghină png
image
image
image
image
image
image
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock
Ivona Nenu jpg
cub sexy teniswomen png