Păunescu, ţinut în viaţă de aparate

Ultima actualizare:
simeon stalpnicul png

A obosit să mai bată într-un trup atât de bolnav. Inima lui Adrian Păunescu a cedat, ieri, pentru câteva ore. După manevre medicale complicate, cordul a dat semne „de viaţă". Medicii însă au veşti tot mai proaste: poetul poate muri în orice clipă.

Citeşte şi:

George Stanca: «Munca exagerată l-a adus în pragul morţii»

Victor Socaciu: «Adrian Păunescu va fi mai mare după ce nu va mai fi»

Adrian Păunescu, în stare critică. Medicii rămân rezervaţi

Atmosferă sumbră la Spitalul de Urgenţă Floreasca din Bucureşti unde, într-o rezervă de la etajul şase, poetul Adrian Păunescu se zbate între viaţă şi moarte.

În noaptea de marţi spre miercuri, în jurul orei patru, el a suferit un stop cardio-respirator. Inima a încetat să mai bată, iar maestrul a fost conectat la aparate şi resuscitat vreme de mai multe ore.

Eforturile medicilor nu au fost în zadar. Ieri, în jurul prânzului, specialiştii au anunţat că inima a reînceput să bată, dar este „ajutată" de aparate care „dirijează" sângele prin artere.

Era vestea bună. Vestea proastă, însă, era că starea lui Păunescu e în continuare foarte gravă, poetul fiind ajutat de aparate să respire.

Contactat de reporterii Click! Şerban Brădişteanu, şeful secţiei Chirurgie cardio-vasculară, a declarat că este rezervat în privinţa şanselor pacientului.

„A venit în spital în stare foarte gravă şi doar eforturile extraordinare ale medicilor îl ţin în viaţă. Imediat după stopul cardio-respirator pe care l-a suferit a fost conectat la aparate şi sedat. Starea în care află este una de „somnolenţă" specifică bolnavului aflat sub sedative. Îi sunt administrate medicamente specifice şi este asistat respiratoriu sub incubaţie", ne-a mărturisit chirurgul care a adăugat că este foarte sceptic în ceea ce priveşte şansele de supravieţuire ale bolnavului de 67 de ani.

Şerban Brădişteanu ne-a mai spus şi că întreaga familie a lui Adrian Păunescu nu se dezlipeşte de două zile de la căpătâiul poetului.

Soţia şi copiii nu se mişcă de lângă patul lui. Plâng şi se roagă la Dumnezeu, spun surse din anturajul poetului.

Adrian Păunescu a fost spitalizat în 26 octombrie, în stare gravă. Medicii au constatat atunci că poetul are probleme cu inima, ficatul, rinichii şi suferă de diabet decompensat.

Vezi şi:

Adrian Păunescu de pe patul de spital: «Eu vă salut de-a dreptul cordial, de-a dreptul cardiac»

Adrian Păunescu, în stare critică. Medicii încearcă resuscitarea lui

Poetul a refuzat în mai multe rânduri să fie internat, deşi starea lui sănătate se înrăutăţea vizibil. Încă din vară, el a anunţat că suferă de o boală gravă.

Cu câteva zile înainte de internare, la el acasă au fost de mai multe ori echipaje ale Salvării.

«Starea pacientului e în continuare foarte gravă»

Prof. dr. Şerban Brădişteanu, şef secţie Spitalul Floreasca:

Iată ce a precizat, într-un comunicat de presă emis ieri, la ora 17.00, şeful secţiei Chirurgie cardio-vasculară, prof. dr. Şerban Brădişteanu.

"Maestrul se află în viaţă. Cordul funcţionează. Este asistat respiratoriu sub incubaţie. Starea lui este în continuare foarte gravă şi suntem rezervaţi în privinţa şanselor de supravieţuire".

A organizat peste 1.600 de spectacole cu Cenaclul Flacăra

În vârstă de 67 de ani, Adrian Păunescu s-a născut în judeţul basarabean Bălţi. A copilărit în comuna doljeană Bârca, după ce părinţii săi s-au stabilit în România.

Ca poet a debutat în 1960, iar în cei 50 de ani de activitate a lansat peste 50 de cărţi. A devenit cunoscut la începutul anilor '70 când a lansat Cenaclul Flacăra.

Mişcarea a fost interzisă de comunişti în 1985, dar recordurile stabilite atunci sunt greu de egalat.

Adrian Păunescu: «Trebuie să mă despart de ai mei»

Soţia lui Păunescu nu s-a mişcat de lângă patul lui

Adrian Păunescu a făcut câţiva paşi prin rezervă

În 12 ani, Păunescu a organizat peste 1.600 de spectacole cu Cenaclul, la care au venit peste 6 milioane de tineri.

Poetul este căsătorit şi are trei copii: Ioana, Andrei şi Ana Maria.

«Problema mea este inima. Sunt suferind»

În urmă cu 3 zile, poetul a scris pentru Jurnalul Naţional, chiar de pe patul de spital.

simeon stalpnicul png

„Am fost internat în cea mai mare grabă la secţia condusă de marele medic Mircea Beuran. Mi s-au făcut pri­mele 15-20 de investigaţii. Între timp, a avut loc un dialog între cei doi profesori, care-şi împart ace­laşi spital de urgenţă, dr. Beuran şi dr. Bră­diş­tea­nu. Ei au ajuns la concluzia că pro­ble­ma mea principală e inima. Au de­cis să mă mute în zona dotată electro­nic pentru cele mai profunde de­te­r­mi­nări ale existenţei inimii în piep­tul meu şi concluzia a fost că, de la etajul 1, trebuie să urc, neapărat, la 6. (...) Aflu din cuvinte risipite prin dialogurile despre mine că situaţia mea e gravă, că inima, că rinichii şi că ficatul... Nu era o simplă hachiţă a mea cantonarea în casă şi refuzul de a participa la petrecerile lumii. Sunt suferind".

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
casa pixabay jpg
image
image
image
image
image
image
istock vot votare jpg
ritual de deochi png
gradina curte flori istock jpg
1 respiratie urat mirositoare jpg jpeg
man at supermarket jpg
politia rutiera 0 jpeg
zodii pixabay jpg
image png
image
actualitate.net
image
actualitate.net