Pinguinul Athos, îndrăgostit de copii

Ultima actualizare:

Mai bine de un sfert de oră a cercetat, curios nevoie mare, pinguinul nostru fiecare ungher în parte al grădiniţei "Amicii", din cartierul ploieştean Malu Roşu.

Prietenos şi dispus să se lase mângâiat de către cei 10 prichindei, Athos a fost atracţia zilei, sfârşitul vizitei sale aducând cu sine şi inevitabilele hohote de plans ale câtorva puşti care nu mai vroiau să-l lase să plece.

"Ce drăguţ e pinguinul! De ce nu mai stă, doamnăă? De cee nu mai stă? Vleau să mai stea!", bâzâia către educatoare unul dintre ţâncii ai cărui ochi erau în permanenţă aţintiţi spre micuţul înaripat.

După ce l-au fugărit prin toată grădiniţa să pună mâna pe el şi să-l ia în braţe, puştii s-au mai liniştit. Au tăbărât în schimb pe educatoare, căreia s-au grăbit să-i ceară cât mai multe lămuriri cu privire la modul de viaţă al pinguinului care le vizitase "casa".

După ce au aflat cât mai multe despre Athos, copiii au acceptat totuşi ideea că trebuie să se despartă de pinguin pentru că, aşa cum le-a explicat şi îngrijitorul acestuia, Cindy Medina (32 ani), unul dintre proprietarii circului "Acqua Bellucii", nu poate trăi prea mult timp departe de apă.

"Trebuie să-l duc înapoi la circ pentru că acolo este casa lui şi nu poate trăi mult timp despărţit de ea", le-a mărturisit Cindy.

În iulie 2009, Click! a demarat o campanie, încheiată cu succes, de botezare a pinguinilor de la Aquarium Constanţa.

Consideraţi înlocuitorii temporari, până în momentul în care conducerea Delfinariului va achiziţiona din China 3 delfini, ai simpaticului delfin Mark, micuţii îbnaripaţi au devenit repede nu doar atracţia turiştilor de pe litoral, ci şi preferaţii cititorilor Click! care s-au grăbit să le găsească nume.

image
image
image
image
image
image
elon musk colaj gettypixabay jpg
corp uman freepik jpg
bani jpg
portofel cu bani pixabay jpg
Litoral
ploaie jpg