Ploaia de meteoriţi anunţă sfârșitul lumii?

5 decembrie 2012
image
Apocalipsa

Calendarul maya┼č realizat de vechii astronomi care au tr─âit pe teritoriul Guatemalei de azi ├«n urm─â cu mai bine de 3.000 de ani, permitea previzionarea. Astfel, urm─ârind atent ciclurile cosmice ┼či mi┼čcarea stelelor, vechii maya┼či ┼čtiau cu precizie c├ónd, ce, unde ┼či cum vor avea loc marile evenimente care puteau afecta planeta noastr─â.

Vechii maya┼či au v─âzut ├«n stele faptul c─â la 13 ┼či respectiv 14 decembrie 2012 va avea loc o ploaie de meteori┼úi. Pentru milenari┼čti ┼či pentru cei care sunt convin┼či la c─â la 21 decembrie 2012 va veni Sf├ór┼čitul Lumii, acest fenomen astral vine s─â confirme veridicitatea predic┼úiei maya┼če. ├Äns─â conform astronomilor NASA ┼či a geofizicienilor europeni ploaia de meteori┼úi, numit─â ┼či Geminidele, nu va fi diferit─â de cea care a avut loc ├«n anii trecu┼úi tot ├«n luna Decembrie, la datele sus-men┼úionate.

Conform civiliza┼úiei maya┼če, ploaia de stele este un semn divin care anun┼ú─â dezastre, m├ónia zeilor din ceruri este anticipat─â de ÔÇ×semne" care anun┼ú─â calamit─â┼úi mondiale.

Influen┼úat de ÔÇ×semnele apocaliptice" ┼či profit├ónd de oportunitatea oferit─â de promovarea interna┼úional─â a civiliza┼úiei maya┼če, ministrul Culturii din Guatemala, Carlos Batzin invit─â mai marii lumii ├«n ┼úara sa la 21 decembrie. ÔÇ×├Äncheierea celui de al 13-lea B'aktun ┼či ├«nceputul unei noi ere de 5.200 de ani este momentul ideal pentru a ├«n┼úelege ce vrea de la noi Mama Terra ┼či s─â fim mai deschi┼či unii cu al┼úii. Pentru vechii maya┼či ├«nceputul unei noi ere ├«nseamn─â re├«nchegarea unei leg─âturi ├«ntre P─âm├ónt, oameni ┼či alte civiliza┼úii".

Ce se întâmplă dacă suntem loviţi de un asteroid

image
Ce se întâmplă dacă suntem loviţi de un asteroid

Adrian ┼×onka

image
Adrian ┼×onka

Speciali┼čtii rom├óni ├«n astronomie sunt fermi: nu va fi sf├ór┼čitul lumii ┼či nu exist─â alinierea planetelor! ÔÇ×V─â confirm: nu vine nici o Apocalips─â, nu se aliniaz─â planetele, nu cade nici o comet─â, iar ploaia de meteori┼úi e un fenomen normal. ├Än astronomie, nu exist─â ┬źalinierea planetelor┬╗. Chiar dac─â par mai aproape, o planet─â ar fi mai sus, alta mai jos, nu ├«n acela┼či plan ┼či la distan┼úe uria┼če ├«ntre ele. ┼×i dac─â, prin absurd, s-ar ├«nt├ómpla acest fenomen, P─âm├óntul nu ar fi influen┼úat ├«n nici un fel", ne-a explicat Adrian ┼×onka, de la Observatorul Astronomic ÔÇ×Amiral Vasile Urseanu". (Marina Dohi)

├Än noaptea de 13 spre 14 decembrie, P─âm├óntul va trece printr-o zon─â ├«n care se afl─â cantint─â┼úi mari de praf cosmic. Acesta a fost l─âsat de asteroidul-comet─â 3200 Phaeton. "Stelele" vin din constela┼úia Gemini (de aici denumirea de Geminide) ┼či sunt vizibile an de an ├«n intervalul 4-17 decembrie.

kate middleton 4 jpg
cub lili sandu animat gif
cub adrian alexandrov png
BeFunky collage (18) jpg
vangelis afp jpg
anna lesko
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
Arde cruci╚Ö─âtorul de rachete Moskva, cea mai important─â nav─â rus─â din Marea Neagr─â/ Ucrainenii sus╚Ťin c─â au lovit nava cu dou─â rachete, ru╚Öii spun c─â a existat doar un incendiu la bord jpeg
mc donalds jpeg
allergy g3d6759da5 1920 jpg
kate middleton 4 jpg
Ma╚Öin─â de Poli╚Ťie din Germania jpeg
politia locala jpeg