Plou─â cu pe┼čti ├«n Australia, la propriu!

28 februarie 2010
simeon stalpnicul png

├Änt├ómplarea neobi┼čnuit─â s-a petrecut ├«n ora┼čul Lajamanu (Australia) at├ót joi c├ót ┼či vineri seara, c├ónd efectiv a plouat cu pe┼čti de dimensiuni reduse.

Ora┼čul, situat la marginea de┼čertului Tanami a mai trecut prin situa┼úii similare ├«n 2004 ┼či ├«n 1974 c├ónd localnicii au crezut c─â vine sf├ór┼čitul lumii, ghida┼úi fiind de o versiune adaptat─â a Apocalipsei, ├«ntruc├ót a plouat cu pe┼čti, ├«n loc de broa┼čte r├óioase.

"Joi ┼či vineri seara a plouat cu pe┼čti. Erau peste tot. ├Än prima faz─â oamenii au fost speria┼úi ┼či suprin┼či de ciudatul fenomen, dar apoi au ├«nceput s─â-i culeag─â, mai ales c─â majoritatea erau ├«nc─â vii", explic─â Chirstine Balmer, corespondent─â de pres─â din Lajamanu.

simeon stalpnicul png

La prima vedere se pare c─â pe┼čtii, de mici dimensiuni ┼či de culoare alb─â, care au ├«mp├ónzit ora┼čelul australian fac parte din genul Perca (biban), o specie des ├«nt├ólnit─â ├«n zona respectiv─â.

Meteorologii ├«ncearc─â s─â explice fenomenul extrem de neobi┼čnuit prin existen┼úa unei tornade, favorizat─â de condi┼úiile meteo din aceast─â s─âpt─âm├ón─â.

"Cu siguran┼ú─â este un eveniment ie┼čit din comun, ├«ns─â nu ├«n totalitate. Dac─â o tornad─â a trecut pe l├óng─â un lac sau un r├óu, se poate s─â fi ridicat pe┼čtii cu tot cu ap─â p├ón─â la o altitudine de c├ó┼úiva mii de metri", explic─â Ashley Paterson, ┼čeful biroului de analiz─â ┼či prognoz─â meteo din regiune.

banica vicoveanca jpeg
andre JPG
00032 jpg
Screenshot 2022 05 27 211225 png
anamaria prodan portret 0 jpeg
Pensionari din România jpg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg
cris ciobanasu vlad gherman png
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
image
image
image
image
Catedrala Mântuirii Neamului   București (Ianuarie 2022) jpg
calendar ortodox 2021 28 mai sfantul ierarh nichita marturisitorul episcopul calcedonului png
BeFunky collage (7) jpg
spital ploiesti png
4 carmen iohannis rochie scumpa 3 jpg jpeg
Charles 1 INQUAM Photos Octav Ganea jpeg