Pompierul-milionar s-a întors în garsonieră!

Ultima actualizare:

La numai trei luni după ce şi-a luat o luxoasă vilă la malul mării, Iulian Constandachi s-a întors în cocheta garsonieră din Galaţi. Pompierul-milionar este un om învăţat cu greutăţile vieţii şi acest lucru nu a fost uitat nici când, peste noapte, a devenit unul dintre cei mai bogaţi oameni din România.

În lunile care au trecut de la câştigarea marelui pot, Iulian Constandachi a stat departe de ochii lumii şi s-a gândit cum să ajute oamenii care i-au fost aproape.

Necăsătorit şi fără copii, pompierul gălăţean şi-a îndreptat atenţia către cele trei surori ale sale şi asupra copiilor acestora. Cadoul lui pentru cei 11 nepoţi a fost un acoperiş deasupra capului. Lucru teribil de greu de obţinut dacă nu era marele câştig de la Loto. Şi aceasta deoarece toţi au o condiţie modestă şi un venit pe măsură, care nu le-ar fi permis vreodată cumpărarea unei locuinţe.

Unul dintre nepoţii milionarului, Adrian, seamănă izbitor cu unchiul său, Iulian Constandachi. Blond şi micuţ de înălţime, slab, dar cu nişte ochi mari, albaştri, Adrian pare copia fidelă a pompierului-milionar. L-am găsit într-o staţie GPL, undeva, la periferia Galaţiului. Nici n-ai fi zis că este rudă cu un om care doarme pe milioane de euro. Aşeza nişte navete de sticle într-o cămăruţă din spatele staţiei de alimentare.

Când se oprea vreo maşină pe-acolo, Adrian sărea în ajutorul şoferului să alimenteze. Mai strângea paharele de cafea lăsate pe măsuţa din faţă, mai ştergea masa... Am intrat în vorbă cu el. Se vedea că a avut o viaţă grea.

Ridurile adânci din jurul ochilor trădau o vârstă mult mai mare decât cea pe care o avea în realitate. Nu a vrut să intre în amănuntele vieţii lui private, dar s-a dovedit extrem de vorbăreţ când a venit vorba despre oraşul lui natal, Galaţi.

Ştia cam tot şi era mândru să împărtăşească şi altora cunoştinţele lui. Era extrem de fericit că, în sfârşit, la finalul programului de lucru, avea o căsuţă a lui unde să se ducă liniştit şi, de ce nu?, să-şi întemeieze o familie.

Un alt nepot al pompierului-milionar, Dragoş, lucrează la unul dintre supermarketurile din oraş şi se ocupă cu aranjatul mărfii pe rafturi. Nici el nu a avut o viaţă uşoară, cel puţin din ceea ce au spus colegii lui de serviciu.

«Nu vreau să ştie clanurile mafiote de mine»

După trei luni în care s-a ferit de toţi, ascunzându-se prima dată la sora sa, în localitatea 2 Mai, mai apoi într-o vilă, la munte, Iulian Constandachi a obosit.

Toţi prietenii lui şi camarazii de arme erau în Galaţi. Aşa că nu a putut sta departe de oraşul de pe malul Dunării şi nici de garsoniera sa cu grădiniţă de flori în faţa ferestrelor.

Acolo l-am găsit pe Iulian, stând calm şi relaxat, în maiou, sprijinit în coate pe marginea geamului. Aştepta un prieten şi îşi contempla plantele din grădină. Nu a părut foarte mirat să ne vadă, dar a fost extrem de zgârcit la vorbe.

Click!: Până la urmă stăm de vorbă faţă în faţă...Iulian Constandachi: V-am văzut din prima, ştiu cine sunteţi.

Şi nu v-aţi mai ascuns.Nu vreau să fiu pozat, să ştie lumea de mine. Dacă aţi şti ce-i pe aici, prin cartierul I.C. Frimu... Sunt ăştia din clanurile lui "Porcu", ai lui "Raţă" şi "Croitoru". Nu vreau să ştie de mine. De aia am şi plecat.

Acum nu vă mai e frică?Într-un fel, dar ce să fac? Nu o să mă ascund o viaţă întreagă!

Aţi luat case nepoţilor, aţi avut grijă de surorile dumneavoastră, de prieteni...Am vrut să-i strâng pe lângă mine. Să fie familia unită. Şi pe prieteni la fel. Ăştia nu se uită o viaţă întreagă. Acum îi scot eu la distracţii. Asta am făcut în toţi aceşti ani. Şi de Ziua Pompierilor am sărbătorit cu ei. E bine să ştii că oamenii care ţi-au fost camarazi îţi sunt aproape şi acum. Vreau să cred că nu s-a schimbat nimic!

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
ogoranu luptator anticomunist
image
image
image
image
image
image
Audieri in dosarul Vlad Pascu la DIICOT  Foto Inquam Photos  Octav Ganea (7) jpg
image png
Inundatii Dubai jpg
tarom  Mediafax jpg
image png
zacusca dovlecei 1 png
Ghid de cumpărare TV Smart 2021: Cum să alegi cel mai bun televizor inteligent? jpeg
bani curs valutar dolari jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net