Primele transplanturi de uter de la mame la fiice, realizate în Suedia


    Trei echipe de chirurgi  au operat timp de 14 ore
Trei echipe de chirurgi au operat timp de 14 ore

Primele două transplanturi de uter din lume de la mame la fiice au fost realizate la sfârşitul săptămânii trecute, în Suedia, cu scopul de a le ajuta pe tinerele femei să aibă copii, au anunţat reprezentanţii Universităţii din Göteborg.

Două tinere suedeze au primit cele două utere de la mamele lor, scrie Adevărul.

„Una dintre femei şi-a extirpat uterul după un tratament contra unui cancer de col uterin. Cealaltă femeie s-a născut fără uter. Cele două femei au vârsta de 30 de ani“, se afirmă în comunicatul comun emis de Universitatea din Göteborg şi Spitalul Universitar Sahlgrenska din acelaşi oraş.„Mai mult de 10 chirurgi au participat la operaţii, care s-au desfăşurat fără complicaţii. Femeile care au primit uterele se simt bine, dar sunt obosite după operaţii“, a spus Mats Brännström, profesor la catedra de ginecologie-obstetrică de la Universitatea din Göteborg, coordonatorul echipei de medici.

Tinerele femei vor trebui să aştepte un an înainte de a putea să înceapă o procedură de fecundare in vitro cu propriile lor ovule congelate, a precizat profesorul Mats Brännström, într-un scurt film care însoţeşte comunicatul de presă.

cub bia khalifa fulgy png
horoscop 26 martie jpg
oana zavoranu si sotul
cub ravan popescu png
cub daniel nuță png
narcisa suciu si Daria jpg
carina veghiu jpg
atac armat jpg
image
image
image
image
image
image
zapada buzauB jpg
atac armat jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg