Proprietarii de vile şi «jeepanuri» nu mai primesc ajutoare de încălzire

Ultima actualizare:

    Costul gigacalorie goleşte buzunarul
Costul gigacalorie goleşte buzunarul

Începând din această iarnă, statul nu mai subvenţionează încălzirea familiilor cu mai multe case ori aflate în proprietatea unor autoturisme de mare putere.

Guvernul a finalizat strategia privind acordarea ajutoarelor pentru încălzire, stabilind că nu vor mai avea acces la aceste subvenţii decât cei care au cu adevărat nevoie de ele.

Ministrul Muncii, Ioan Botiş, a declarat după şedinţa de luni a Executivului c-au fost introduse câteva criterii noi pentru selectarea celor care solicită ajutoare de încălzire.

Astfel, nu vor mai fi subvenţionaţi cei care deţin şi alte locuinţe în afara celei de domiciliu, şi nici proprietarii autoturismelor cu o capacitate cilindrică mai mare de 1.600 de metri cubi.

Noile restricţii elimină de pe lista subvenţionaţilor mai bine de 10% din cele 3,2 milioane de familii care beneficiază de ajutoare pentru încălzire.

De asemenea, Guvernul a instituit şi amenzi pentru persoanele care ascund aceste proprietăţi. Pentru declaraţii false, vinovaţii vor primi amenzi ce pot ajunge la 5.000 de lei.

Plafonul maxim de venituri pe familie va fi acelaşi ca şi anul trecut - de 615 lei.

Citeşte mai multe amănunte pe adevarul.ro

image
image
image
image
image
image
Max Woosey Instagram jpg
cele mai bune destinații  sursa   Shutterstock jpg
Elisabeta Moraru country director Google România FOTO Adrian Pogîngeanu jpg
Plimbare foto pixabay
virus ebola foto shutterstock
Soare FOTO ESA