Protest periculos: Iranienele luptă împotriva opresiunii sexuale

Ultima actualizare:

    Un alt motiv al manifestației este susținerea activistei egiptene Aliaa Magda Elmahdy
Un alt motiv al manifestației este susținerea activistei egiptene Aliaa Magda Elmahdy

De ziua internațională a femeii, mai multe reprezentante ale sexului frumos din Iran s-au filmat nud pentru a-și promova nemulțumirile legate de opresiunea sexuală din țara de proveniența. Campania " My body , my choice" , tradus "Corpul meu , alegerea mea" militează pentru egalitatea în drepturi a celor două sexe, atât în Iran cât și în restul țărilor cu religie predominant musulmană.

Femeile, care acum locuiesc în Europa , au fost filmate nud în timp ce fiecare transmitea un mesaj considerat sfidător . Un alt motiv al manifestației este susținerea activistei egiptene Aliaa Magda Elmahdy , prin lansarea calendarului " Nude Photo Revolutionary" , de ziua internațională a femeii.

Elmahdy este o studentă în vârstă de 20 de ani care a scandalizat Orientul Mijlociu și a fost bombardată cu mii de insulte, în unele dintre ele fiind comparată cu o prostituată.

Creatoarea calendarului , Maryam Namazie a declarat că "islamismul și dreptul religios sunt obsedate de corpurile femeilor , ei doresc că noi să fim legate și chinuite. În fața acestui atac nuditatea trece granița tabuurilor și este o importantă formă de rezistentă."

Calendarul oferă de asemenea suport actriței Goldshifteh Farahani, căreia i-a fost interzisă revenirea în țara natală , Iran, deoarece a pozat nud într-o revistă franceză.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
Furnici jpg
image
image
image
image
image
image
washington monument 1628558 1280 jpg
inecat jpg
CAROL I, LASCAR CATARGIU jpg
cei mai profitabili pomi fructiferi jpeg
index webp
Cristian Popescu Piedone afișând tricoul cu mesajul „Și eu sunt interlop” png
image png
Interviu angajare job shutterstock 161909402 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net