Război Sandu - Popescu: «Gică vorbeşte cu nesimţire»

Ultima actualizare:

Misterul a fost spulberat. După două săptămâni de tăcere, Gică Popescu a anunţat ieri că refuză să candideze împotriva lui Mircea Sandu pentru funcţia de preşedinte al FRF.

"Vă anunţ protestul meu la tot ceea ce se întâmplă în fotbalul românesc prin neprezentarea la alegeri. Devansarea alegerilor la 25 ianuarie a fost o mârşăvie pusă la cale pentru a mă împiedica să candidez. Eram în negocieri cu o firmă care mi-ar fi acordat 50 milioane de euro în cinci ani, investiţii în infrastrctură. Mi-era imposibil să devansez aceste negocieri. Apoi, aş fi avut nevoie să merg să discut cu oamenii de fotbal, ceea ce e imposibil. Acum cinci ani, pentru cele 102 voturi, am străbătut 7.000 de kilometri în trei săptămâni ca să discut cu toţi oamenii din fotbal", a declarat fostul internaţional într-o conferinţă de presă.

Popescu este de părere că "Naşul" s-a temut de o eventuală candidatură a lui: "De ce credeţi că a mutat alegerile atât de devreme? I-a fost frică de candidatura mea!".

El a ţinut să-i răspundă şi lui Dumitru Dragomir, care declarasase că Gică este băiat deştept dacă nu va candida: "Domnul Dragomir trebuia să mă sune şi să îmi spună <Gică, nu candida, că ne strici apele>. Sunt băiat deştept şi fără să-mi spună dumnealui ce să fac!".

"Baciul" a precizat că în cazul în care ar fi candidat i-ar fi luat în echipa lui pe Ghorghe Hagi, Dan Petrescu, Gabi Balint şi Miodrag Belodedici. Popescu a mai afirmat că nu ştie sută la sută dacă ar fi câştigat, dar că e convins că ar fi obţinut mai multe voturi decât la alegerile din 2005, când a obţinut 102 voturi, faţă de cele 180.

Acuzele lui Gică Popescu

-Este o mârşăvie faptul că s-a fixat data alegerilor la două săptămâni după vacanţa de iarnă

-Mircea Sandu nu a făcut nimic pentru fotbalul românesc. Absolut nimic! În programul pe care l-a prezentat la alegerile trecute a spus că făcut un contract cu o firmă care va investi milioane de euro în patru stadioane din ţară. Aţi văzut aşa ceva? Singura investiţie realizată în România este cea de la stadionul "Naţional", dar această investiţie e făcută exclusive din bani publici

Răspunsurile lui Mircea Sandu

- Este o afirmaţie nesimţită. Federaţia Română nu a încălcat regulamentul. Nu mă interesează că nu candidează, este o opţiunea lui, probabil că are probleme mai importante de rezolvat. Ce trebuie să facem acum, să stăm drepţi în faţa lui Gică Popescu?! Nu s-a încălcat statutul Federaţiei

- Nici zece ca Popescu sau Sandu Mircea nu vor putea face nimic în infrastructura sportului românesc, cât timp Guvernul nu are un program bine pus la punct în privinţa sportului, nici în 20 de ani.

- Nu fac promisiuni financiare cluburilor, ci doar că voi avea reguli ce trebuie respectate de toată lumea. Ca preşedinte de federaţie nu sunt inconştient să recurg la ameninţări. Arătaţi-mi o persoană căreia i-am făcut rău.

-Mircea Sandu câştigă alegerile prin negocieri subterane şi jocuri de culise. Spre deosebire de el, eu nu promit nimic nimănui.

Mai citeşte:

Sandu: "Preşedintele FRF trebuie doar să numească selecţionerul!"

Sandu: "Popescu a făcut o declaraţie nesimţită!"

Gică Popescu: "Nu candidez la preşedinţia FRF"

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
pensionara amendata pt ca a plantat flori Bzb png
image
image
image
image
image
image
vaccin gripa jpg
Dieta post cinci zile beneficii jpg
sorina pintea jpeg
ion iliescu 0 jpeg
femeie cu haine  foto   Shutterstock jpg
Canicula - caldura - termometru -meteo - FOTO Shutterstock
image png
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net