Record pentru Elveţia,559 de minute fără gol la Mondiale

La începutul partidei de arena "Nelson Mandela", Elveţia era doar pe poziţia a treia, după Italia, vechea deţinătoare a recordului, cu 550 de minute, şi Anglia, 501.

În inferioritate, după ce Behrami a fost eliminat după o jumătate de oră de joc, şi în faţa unor sud-americanii extrem de ofensivi, pe care-i aştepta un meci cu Spania, defensiva helvetă a rezistat până în minutul 75.

Destul cât să depăşească recordul Italiei cu 8 minute! Interesant e că golul chilianului Mark Gonzalez, a fost primul primit de Elveţia la turneele finale după 16 ani!

Şi asta pentru că la turneele finale din 1998 şi 2002, Elveţia nu s-a calificat la CM, iar la turneul final din Germania 2006, a fost eliminată după un scenariu mai rar întâlnit: fără înfrângere şi fără gol primit. După 0-0 cu Franţa, 2-0 cu Togo şi Coreea de Sud, elveţienii s-au calificat mai departe de pe primul loc în grupă, însă au pierdut cu 3-0 la penalty-uri, în faţa Ucrainei. La finalul timpului regulamentar scorul era egal, 0-0.

Ultimul care perforase poarta elveţienilor la un CM a fost spaniolul Beguiristain, în minutul 86 al partidei din optimile turneului din SUA 1994, câştigată de iberici cu 3-0.

FotoJet (3) jpg
Oana Roman si Isa jpg
FotoJet (2) jpg
cub maurice munteanu razvan ciobanu png
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
image
image
image
image
image
image
Viscol puternic în Canada și America de Nord. FOTO Profimedia
calendar ortodox 2022 28 ianuarie Sfantul Efrem Sirul gabriel toma chituc jpg
femeie frig casa jpeg
Terminator jpg
Bryan Johnson jpg
Mașini blocate în trafic de ninsoare - vremea - meteo - ninge FOTO Shutterstock