Reporterii Click! au dormit printre pelerinii de la Patriarhie

Ultima actualizare:

Câteva sute de metri mai încolo, la Colegiul Mihai Eminescu, zeci de români care s-au închinat la rămăşiţele trupeşti ale sfinţilor îşi dezmorţeau oasele pe-un colţ de canapea ori de-ampicioarelea.

Arhiepiscopia Bucureştiului şi Patriarhia Română le-au pregătit locuri de dormit în sala de sport. Reporterii Click! au petrecut noaptea alături de ei.

Era ora 00.15 când am pătruns în sală. Aproape 70 de oameni zăceau, pe tot atâtea saltele, unii lângă alţii, ca fraţii. Un aer greu, acru, ca de cazarmă, domnea în toată încăperea.

Am moţăit şi am fi dormit, Dumnezeu ştie cât, dacă un răcnet nu ne-ar fi trezit brusc. O femeie suferise o criză de astm. Oamenii au luat-o pe sus şi-au dus-o la aer, pe hol.

A stat 12 ore la coadă, la moaşte, şi aerul închis i-a făcut rău. I-am urmat şi noi să ne răcorim. În hol, şase credincioşi moţăiau pe o canapea şi pe două fotolii căptuşite cu piele.

Timpul trece greu. Când ceasul a bătut ora 2.00, oamenii ne-au luat la ochi.

„Sunteţi de la Click!, maică? Ia zii, ce-a mai făcut Gina Pistol?", ne-a întrebat Maria Tătaru, liderul de opinie al pelerinilor.

De la 1 septembrie o ţine tot într-un pelerinaj. A fost la Sihăstria, la Iaşi la Sfânta Parascheva şi acum în Capitală, să atingă moaştele Sf. Dumitru.

De aici, totul a curs firesc. Noi explicându-le cum se scrie un ziar „de scandal", ei căznindu-se să ne aducă pe calea lui Hristos.

Când au mijit zorii, ne-am trezit singuri în încăpere. Credincioşii plecaseră la Liturghie.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
submarin francez
image
image
image
image
image
image
soare plaja pixabay jpg
schelete craniu freepik jpg
oua vopsite de paste jpeg
familie targu jiu1 jpg
aron pumnul colaj captura video jpg
sarpe thailanda jpg
familie copil cuplu depositphotos1 jpg
constanta pexels jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net