S-au ras pe cap pentru Planetă

Ultima actualizare:

Printre cei care au decis să facă acest gest s-au numărat persoane din mai multe ţări, inclusiv femei. Protestatarii s-au aşezat pe scaune în faţa centrului pentru conferinţe şi au fost raşi în cap cu aparate de tuns. În Copenhaga sunt mai puţin de minus cinci grade Celsius, iar vântul bate cu putere.

'E o decizie personală, pentru a-mi exprima sentimentele de nemulţumire faţă de ceea ce se întâmplă în aceste zile aici la Copenhaga. Mă simt neajutorată, fără cuvinte. Toţi protestanţii paşnici au fost ignoraţi. Presa a reflectat mai ales latura violentă. ONG-urile au fost excluse de la conferinţă. Ne simţim lipsiţi de putere', a spus o tânără din Germania.

Ea a menţionat că a venit la Copenhaga în prima săptămâna a conferinţei şi a apreciat că o sumă de 100 de miliarde de dolari pentru susţinerea ţărilor în curs de dezvoltare în vederea atenuării încălzirii globale nu este suficientă, considerând că banii nu reprezintă singură problemă şi că mecanismele care trebuie puse în aplicare sunt de asemenea foarte importante.

'Sunt furioşi, sunt lipsiţi de speranţă şi vor să arate acest lucru. Vor să exprime faptul că ceea ce politicienii fac aici nu reprezintă nimic. Nu mai ştim cum să arătăm acest lucru. Am ieşit în stradă, am protestat, am vrut să participăm la conferinţă pentru a le spune ce trebuie făcut. Nimic nu a funcţionat. Acum arătăm ceea ce simţim. Oamenii sunt atât de lipsiţi de speranţă şi de furioşi', a spus o altă tânără din Germania.

Ea a adăugat că decizia acestui protest a fost luată joi, dar că în cursul zilei de vineri şi alţi manifestanţi prezenţi la faţa locului au decis să se radă în cap.

Soluţia pentru salvarea planetei: să deveninm vegetarieni

Unul dintre protestatari, membru al Climate Justice Now, a declarat că participanţii la conferinţă nu discută despre soluţiile reale necesare în acest moment. El a adăugat că membrii organizaţiei protestează şi faţă de faptul că unii dintre manifestanţi au fost fost închişi.

'Cred că în cadrul negocierilor nu se discută despre soluţiile reale. Noi ştim care sunt soluţiile reale, dar nu suntem ascultaţi', a spus bărbatul, venit la Copenhaga din San Francisco.

'Nu protestăm, încercăm să oferim informaţii. Numele meu este Tom şi reprezint Supreme Master TV.com şi mesajul nostru este că mai mult de jumătate din gazele cu efect de seră sunt generate de industria zootehnică şi producătoare de carne. Dacă oamenii ar deveni vegetarieni am elimina mai mult de jumătate din emisiile de gaze care produc modificarea climei', a spus un alt protestatar.

El a mai precizat că din banii alocaţi hranei pentru şeptel ar putea fi hrăniţi zilnic 70.000 de copii care suferă de foame. De asemenea ar fi redusă poluarea apei.

'Nu trebuie să aşteptăm 20 de ani pentru diverse tehnologii şi pentru a cheltui miliarde de dolari. În plus ar fi eliminate numeroase cauze ale diabetului, cancerului şi altor boli cronice', a mai precizat el.

Printre cei peste 100 de protestatari prezenţi în faţa Bella Center s-au numărat şi membri ai Greenpeace. Manifestanţii purtau numeroase pancarte şi scandau proteste. Pe unul dintre bannere era afişat mesajul: 'Welcome president Obama. Please Help the World. Go Green, Save the Planet'.

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
lumină PNG
image
image
image
image
image
image
Utilaj puternic jpg
plaja pixabay jpg
Loto. Sursa foto: Impact.ro
lumina sfanta de paste jpeg
masa de paste jpg
euro valuta bani pixabay jpg
Cum să îți petreci timpul liber pe internet jpg
oua valcea1 jpg
image
actualitate.net
image
actualitate.net