S─â-i d─âm lui Luca o ┼čans─â la via┼ú─â!

3 decembrie 2009
simeon stalpnicul png

"M─â numesc Luca ┼či am doar un ani┼čor. C├ónd am ap─ârut pe lume, am crezut c─â o s─â le aduc p─ârin┼úilor mei doar bucurii, dar, din p─âcate, nu a fost a┼ča. ├Än decembrie 2008, medicii au depistat c─â suf─âr de leucemie ┼či de atunci, p─ârin┼úii mei ├«ncearc─â s─â fac─â tot posibilul s─â m─â p─âstreze l├óng─â ei".

A┼ča ├«ncepea povestioara trist─â a unui bebelu┼č din Bucure┼čti, ai c─ârui p─ârin┼úi au ├«nceput, anul trecut, o lupt─â grea ├«mpotriva bolii care ├«ncearc─â s─â le r─âpeasc─â ├«ngera┼čul.

Au f─âcut pa┼či importan┼úi gra┼úie ajutorului semenilor, ├«ns─â au ├«nc─â nevoie de mul┼úi bani pentru ca Luca s─â devin─â un copil s─ân─âtos. Important e, ├«ns─â, c─â medicii ├«i dau speran┼úe de vindecare.

Luca-┼×tefan Lixandru s-a n─âscut pe 10 decembrie 2007. Un an mai t├órziu, pe 30 decembrie 2008, Luca a fost diagnosticat cu Leucemie Acut─â Limfoblastic─â, forma High Risk.

A ├«nceput imediat tratamentul chimioterapeutic, la Institutul Clinic Fundeni. Dup─â ┼čase luni, apel├ónd la pres─â ┼či prieteni, p─ârin┼úii au reu┼čit s─â str├óng─â bani ┼či l-au dus pe Luca la o clinic─â din Israel, pentru efectuarea unui set de analize am─ânun┼úite.

O lun─â mai t├órziu s-au ├«ntors la Bucure┼čti ┼či au completat formularele necesare depunerii dosarului la Ministerul S─ân─ât─â┼úii pentru ob┼úinerea fondurilor de la stat, Luca av├ónd nevoie de un tratament chimioterapeutic care nu se putea realiza ├«n Rom├ónia. Dosarul ├«ns─â a fost respins. Luca a fost internat din nou la Fundeni, ├«n iulie 2009.

P─ârin┼úii au g─âsit ├«n┼úelegere ┼či sprijin la Funda┼úia ÔÇ×Mereu Aproape", de la care Luca a primit 40.000 de euro, bani cu care ├«n septembrie 2009 a plecat ├«n Italia, la o clinic─â din Genoa.

image

├Än prezent Luca este ├«n Italia, iar tratamentul este extrem de costisitor ┼či de lung─â durat─â - se ├«ntinde pe o perioad─â de doi ani, costurile ajung├ónd la 100.000 de euro. Mama ├«i e al─âturi, iar tat─âl munce┼čte ├«n ┼úar─â ca s─â le trimit─â c├ót mai mul┼úi bani. Dar singur nu poate face fa┼ú─â.

├Än plus, medicii italieni au descoperit c─â Luca are nevoie urgent de o interven┼úie chirurgical─â, diagnostic├óndu-l ┼či cu craniostenoz─â. Opera┼úia cost─â 7.000 de euro.

image

Peste câteva zile, pe 10 decembrie, este ziua lui Luca. Donaţi oricât de puţin pentru el! Să îl ajutăm împreună să împlinească 2 ani cu speranţa că, într-o zi, se va întoarce acasă sănătos!

Vezi aici un filmulet cu simpaticul Luca!

Fii bun, ajut─â!

Cont Lei: RO88 PIRB 2501 7244 0500 3000

Cont Euro: RO25 PIRB 2501 7244 0500 2000

Cod swift: PIRB ROBU; Banca Piraeus, sucursala Pipera.

CUI R18990288

Conturile aparţin Fundaţiei COSMIR a trustului Adevărul Holding.

survivor2 png
carla s dreams bobonete 2 PNG
iumor jpg
kourtney kardashian travis barker (1) jpg
alexandra stan sexy png
cehia carantina jpeg
image
adevarul.ro
image
adevarul.ro
cipsuri jpeg
Alexander Kuzivanov jpg
variola maimutei jpg
canicula jpeg
traian basescu politician presedinte europarlamentar jpeg
protest cannes 2022 FOTO EPA EFE (4) jpg