Salam de biscuiţi - Michnovici Rodica
Mod de preparare pentru 12 porţii:
Se zdrobesc biscuiţii cu mâna până obţineţi bucăţele mici şi se amestecă cu nucă şi rahat tăiate bucăţi mici;
Într-o crăticioară se pune 60 ml lapte şi zahărul şi se fierbe până se face un sirop legat (cca 1 minut după ce începe să facă spumă siropul).
Se adaugă untul şi se amestecă până se topeşte;
Se adaugă cacao dizolvată în 60 ml lapte. Se adaugă esenţa de rom şi se lasă să dea un clocot.
Treptat se toarnă siropul peste biscuiţi, amestecând din când în când până se leagă biscuiţii şi se înmoaie un pic.
Pe o folie de plastic se presară puţină cacao şi se pune compozitia, apoi se rulează strâns sub formă de rulou. Se dă la frigider câteva ore, apoi se taie felii şi se serveşte.
Poftă bună!
Mai citeşte:
Pătrăţele de migdale şi ciocolată amăruie
Trimite şi tu o reţetă delicioasă!
Eşti expertă în bucătărie? Îţi place să inventezi reţete? Preparatele tale arată ca-n reviste? Găteşte ceva bun, aranjează apetisant mâncarea pe un platou şi fă-i o fotografie.
Trimite-ne reţeta pe adresa de email retetasaptamanii@click.ro. Cea mai arătoasă reţetă va fi publicată în fiecare sâmbătă, în paginile de sănătate din ziarul Click! şi va fi premiată.
Celelalte reţete interesante, însoţite de fotografii, vor fi publicate pe site-ul www.click.ro. Caută-ne şi pe Facebook!