10 gustări sănătoase pentru călătoria cu mașina. Așa combatem și foamea și plictiseala

Ultima actualizare:

    Din aceste delicii îți poți prepara snackurile pentru călătoria cu mașinaFOTO: Unsplash.com
Din aceste delicii îți poți prepara snackurile pentru călătoria cu mașinaFOTO: Unsplash.com

Atunci când suntem blocați în trafic sau facem călătorii lungi cu mașina, simțim, de multe ori, nevoia de a ronțăi ceva. Poate fi simplu să ne satisfacem foamea oprind la benzinării sau la fast-food drive-thrus, însă astfel de ”gustări” pot afecta pe termen lung. Iată câteva exemple de snak-uri sănătoase și gustoase pe care le vei iubi.

Alimentele procesate cresc rapid glicemia însă o scad la fel de repede, conform cercetărilor din Jurnalul American de Medicină pentru Stilul de Viață, iar acest lucru vă poate face să vă simțiți lent. Nu este exact ceea ce ai nevoie atunci când încerci să fii atent și concentrat în timp ce conduci.

„Este atât de ușor să mănânci întreaga pungă de chipsuri sau bomboane viu colorate când te plictisești de nimic altceva decât de autostrada din fața ta”, spune Cordialis Msora-Kasago, RDN, un nutriționist dietetician înregistrat din Los Angeles și purtător de cuvânt al Academia de Nutriție și Dietetică, potrivit everydayhealth.com.

Mai degrabă decât să arunci o pungă de cipsuri și un pachet de urși gumați pe bancheta din spate, este posibil să trebuiască să faci o mică pregătire pentru a împacheta gustări sănătoase pentru călătoria ta cu mașina. Iată cum să faceți acest lucru.

Sfaturi pentru ambalarea gustărilor sănătoase

„Planificați așa cum v-ați împacheta costumele”, spune Caroline West Passerrello, nutriționist dietetician înregistrat, RDN, o altă purtătoare de cuvânt a Academiei de Nutriție și Dietetică, cu sediul în Pittsburgh. Passerrello sugerează să te gândești la ceea ce îți place să mănânci și la cât timp anticipezi să fii pe drum când îți planifici gustările. Gândiți-vă la ceea ce contează cel mai mult pentru dumneavoastră și acordați prioritate de acolo: sănătate, comoditate, cost sau o combinație.

Nu este nimic în neregulă cu includerea unei gustări preferate, care nu are un nivel ridicat pe scara nutrițională. Vrei doar să ții cont de moderare. „Este în regulă să includeți un pachet de biscuiți în depozitul de gustări, dar echilibrați-l prin includerea multor produse colorate”, spune Msora-Kasago.

Atenție la alimentele perisabile

 „Nimic nu strică o călătorie extraordinară mai rapid decât intoxicarea alimentară”, spune Msora-Kasago. "Dacă trebuie să ambalați alimente potențial periculoase, cum ar fi ouă, pui, ton și iaurt, asigurați-vă că le ambalați într-un răcitor care va ține la distanță bacteriile periculoase".

Încă un sfat atunci când vă planificați o serie de gustări sănătoase pentru călătorii: asigurați-vă că sunt ușor accesibile, spune Passerrello. Dacă le aruncați adânc în portbagaj, nu veți putea ajunge la ele când veți avea nevoie și asta vă poate tenta să vă opriți pentru fast-food sau gustări ambalate la benzinărie.

1. Pastramă uscată. Carnea uscată cu condimente este un snacks delicios. Puteți alege între carne de vită, curcan și somon cu diferite arome, toate având un conținut de nutrienți foarte asemănător, deși poate varia de la marcă la marcă. Unele produse sunt mai bogate în sodiu, proteine ​​și grăsimi decât altele, așa că asigurați-vă că citiți cu atenție etichetele înainte de a cumpăra. Dacă urmați o dietă vegană, verificați luați în considerare bucățele deshidratate de ciuperci pentru o gustare la fel de delicioasă, care nu conține produse de origine animală.

2. Afine. În timpul verii, afinele sunt o alegere sezonieră inteligentă pentru drum. În plus, sunt foarte delicioase și sănătoase. O ceașcă de afine conține doar aproximativ 85 de calorii, potrivit Departamentului Agriculturii din SUA (USDA) și mai puțin de jumătate de gram de grăsime. Și veți obține 3,6 g de fibre dietetice și 14,6 miligrame de vitamina C, ceea ce le face o sursă bună de nutrienți. „Afinele sunt ușoare, foarte sănătoase și oferă un amestec perfect de dulceață și aciditate pentru a le mânca pe drum. Spălați-le, lăsați-le să se usuce complet, apoi puneți-le în caserolă sau pungă, astfel încât să fie gata pentru gustarea perfectă de călătorie”, spune Braslow. Și nu uitați să le păstrați într-un răcitor pentru a nu se strica.

3. Bucățele de brânză. Puteți să le înghețați dacă aveți nevoie de ele pentru a dura o zi întreagă de călătorie, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC). Conform USDA, un băț de 28 g de brânză mozzarella parțial degresată cu umiditate redusă de la Polly-O are 80 de calorii și 7 g de proteine, precum și 150 mg de calciu, ceea ce îl face o sursă bună.

4. Felii de legume proaspete. Pentru o gustare hrănitoare cu un conținut scăzut de calorii, Msora-Kasago sugerează să opteze pentru legume proaspete colorate feliate, cum ar fi fâșii de ardei gras, morcovi, țelină și castraveți. Ardeiul gras roșu, de exemplu, este o sursă excelentă de vitamina C, cu 118 mg per cană feliată, conform USDA. Puneți-le într-un răcitor, astfel încât să rămână răcoroase și clare - și mai atrăgătoare atunci când scotociți în jur pentru a afla ceva.

5. Strugurii. Se transportă ușor și sunt ușor de ambalat, pe lângă faptul că sunt o gustare sănătoasă, spune Kathy Isacks, RDN, CDCES, care este, de asemenea, un nutriționist dietetician înregistrat pentru MyNetDiary din Denver. O porție de 100 g de struguri roșii sau verzi conține mai puțin de 70 de calorii, conform USDA, iar o cană de boabe de struguri este o sursă bună de vitamina K și oferă puțin potasiu. Spălați un ciorchine, puneți-l într-o pungă sau într-un recipient acoperit, apoi mâncați-l. O singură avertizare: dacă împachetați gustări pentru copii mici, strugurii întregi pot reprezenta un pericol de sufocare, așa că vă recomandăm să le tăiați în bucățele sau să alegeți altceva.

6. Nuci. Sunt bogate în substanțe nutritive, dar și în calorii, așa că ai grijă la dimensiunile de servire. De exemplu, o porție de migdale (aproximativ ¼ ceașcă sau 23 de nuci, potrivit Harvard Health Publishing) poate varia de la 160 la 200 de calorii. Într-o porție de aproximativ 30 de grame de migdale, primiți 164 de calorii, 14,2 g grăsimi, 6 g proteine, 6 g carbohidrați și 3,5 g fibre (o sursă bună), pe USDA.

7.Pachete cu unt de nuci. Unturile de nuci vin în mai multe soiuri, cum ar fi migdale, caju, arahide, nuci sau diverse amestecuri, după cum notează USDA. Când este preambalat în pungi, untul de nuci poate călători bine, spune Passerrello; doar frământați și strângeți. Sunt surse de proteine  însă, la fel ca în cazul nucilor întregi, savurați moderat untul de nuci, deoarece este dens în grăsimi și calorii.

8. Fructe uscate. Aveți o mulțime de opțiuni atunci când alegeți fructe uscate: de la stafide și merisoare la mango, ananas și caise. Fructele uscate nu ocupă mult spațiu. În funcție de ceea ce alegeți, fructele uscate pot furniza o cantitate semnificativă de substanțe nutritive, inclusiv potasiu și fibre, potrivit unui studiu recent publicat în Jurnalul Academiei de Nutriție și Dietetică. Atenție însă și la calorii. „Fructele uscate sunt concentrate”, spune Passerrello. „Există mai mult zahăr și fibre așa că fiți atenți la dimensiunile porțiilor.” O mână de stafide va furniza aproximativ 85 de calorii, în timp ce o prună uscată conține aproximativ 23 de calorii, potrivit USDA.

9. Floricele de porumb. Faceți-vă propriile pungi preambalate de floricele de porumb pentru a le lua pe drum. Este un bob integral, potrivit American Heart Association, iar USDA raportează că 2 căni de popcorn nesărat cu aer conțin aproximativ 2,4 g de fibre, ceea ce vă poate ajuta să vă simțiți plin mai mult timp. În plus, gustarea conține antioxidanți precum polifenoli. Însă încercați să folosiți un ulei sănătos în locul untului, la prăjire, și foarte puțină sare.

10. Trail Mix. Nutriționiștii recomandă un amestec echilibrat de trei alimente: cereale integrale, fructe uscate și nuci și semințe. Alegeți câte o pungă din fiecare categorie și amestecați.

Specialiștii spun că aceste gustări ne satură mai repede decât un pungă cu cipsuri și ne vor ține mai mult de foame.

Citește și:

8 alimente sănătoase şi bune pentru slăbit!

Află ce toxine se găsesc în multe alimente sănătoase! 

Parteneri

image
www.fanatik.ro
image
observatornews.ro
image
iamsport.ro
image
as.ro
image
playtech.ro
image
www.fanatik.ro
image
www.cancan.ro
image
www.playsport.ro
image
sportpesurse.ro
image
www.antena3.ro
image
www.bugetul.ro
cum recuno ti un mecanic auto bun 5 calita i necesare jpg
image
image
image
image
image
image
image png
tiktik chelnerita png
fabrica freepik jpeg
dieta peste somon cu legume   shutterstock 2255828609 jpg
 Dietă- post intermitent FOTO Shutterstock
banner pensii png
cutie cu legume din sera Foto Shutterstock
Teren agricol tractor FOTO Shutterstock
image
actualitate.net
image
actualitate.net